Hlavní obsah

První záběry z filmu Havel jsou venku

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Havel zveřejnil první trailer. Celovečerní snímek o Václavu Havlovi bude mít premiéru 23. července 2020. Samotného Havla si zahrál Viktor Dvořák, jeho ženu Olgu pak Anna Geislerová. V dalších rolích hrají Martin Hofmann, Barbora Seidlová, Stanislav Majer nebo Jiří Bartoška.

Trailer k filmu HavelVideo: Bontonfilm

 
Článek

„Portrét státníka nečekejte,“ varoval režisér filmu Slávek Horák.

Popisuje bouřlivý osobní život Václava Havla z jeho disidentských dob, ještě předtím, než se stal známou osobností a celosvětovou ikonou. V centru dění stojí neobvyklý vztah s manželkou Olgou.

Foto: Bontonfilm

Martin Hofmann a Viktor Dvořák

„Jedna z nejtěžších scén byla ta na balkoně Melantrichu. Václav Havel vstoupí na balkon, rozhlédne se po náměstí plném lidí, vymění si pohledy s Olgou a Lanďákem a pozdraví náměstí. Je to pár vteřin a neřekne se tam ani slovo. Co se týká soustředění a plnění nekončících požadavků režiséra a kameramanů, to byl jeden z nejtěžších momentů natáčení,“ popsal Viktor Dvořák.

Foto: Bontonfilm

Barbora Seidlová ve filmu Havel

Bára Seidlová představuje jeden z vrcholů ústředního milostného trojúhelníku a na natáčení strávila s Viktorem Dvořákem v roli Havla hodně času.

„V roli Václava Havla je pro mě Viktor přesný. Laskavý, spravedlivý, okouzlující, nesnesitelně nerozhodný. Viktor stejně jako Havel je zosobněním lidskosti a pokory,“ dodala Seidlová.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám