Hlavní obsah

Poslední dny Johna Lennona. Nový film bude v prosinci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový dokumentární film o Johnu Lennonovi nabídne BritBox U.S., streamovací služba BBC Studios a ITV. Bude se jmenovat Lennon’s Last Weekend (Lennonův poslední víkend) a obsahuje poslední rozhovory s legendárním muzikantem před jeho smrtí.

Foto: Profimedia.cz

John Lennon

Článek

Režisér Brian Grant vytáhl z archívu záběry Johna Lennona z roku 1980, kde mluví těsně před svou smrtí. Tehdy vydával album Double Fantasy s Yoko Ono a hovořil o rozpadu Beatles, o vztazích s Paulem McCartneym, o politice i o Philu Spectorovi, Eltonu Johnovi a Micku Jaggerovi, se kterými spolupracoval. Starý materiál bude doplněn novými rozhovory s pamětníky.

Lennon se podílel na všech deskách Beatles a poté vydával sólo alba, v roce 1970 třeba John Lennon/Plastic Ono Band, pak slavné Imagine a následovaly desky jako Some Time in New York City (1972), Mind Games (1973), Walls and Bridges (1974) a Rock ’n’ Roll (1975). Krátce poté, co vyšla deska Double Fantasy, byl John Lennon 8. prosince 1980 zavražděn pomateným fanouškem Markem Davidem Chapmanem.

„Doufám, že tento záznam posledních Lennonových rozhovorů pro BBC poskytne fanouškům možnost, jak oslavit jeho život a odkaz v době, kdy by oslavil osmdesátiny,“ poznamenal ředitel BritBoxu Soumya Sriraman.

Vznikne dokument o vraždě Johna Lennona

Film

Chystá se také další dokument Let Me Take You Down, který se týká spíš vraždy Johna Lennona, vyšetřování a různých spekulací.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám