Hlavní obsah

Netflix cenzuroval obsah kvůli tureckému prezidentovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netflix ustoupil turecké vládě a loni stáhnul z nabídky pro turecké zákazníky epizodu seriálu Designated Survivor (Prezident v pořadí), film Cuties (Kočičky) a jeden původní turecký seriál.

Foto: Presidential Press Office, Reuters

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan

Článek

Epizoda seriálu Prezident v pořadí vadila, protože obsahovala zápletku o tureckém prezidentovi, který žádá vydání opozičního leadera ze zahraničí. Ačkoliv jde o fiktivní dramatické dílo, až příliš to připomínalo realitu. Netflix podlehl tlaku Turecka a díl vyřadil.

Francouzský film Kočičky je o pubertálních dívenkách, které nepřijímají tradice muslimské rodiny, a původní turecký seriál If Only vadil tureckým úřadům kvůli gay postavě. Netflix vše smazal.

Foto: ABC

Kiefer Sutherland v seriálu Prezident v pořadí

Ať to nedopadne jako ve Francii, hrozí muslimové britské vládě kvůli karikaturám

Evropa

Singapurské úřady pro změnu požadovaly vymazat pořady související s marihuanou. Šlo o Cooked with Cannabis, kde kuchaři ukazují, jak použít marihuanu při vaření, a film Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics, kde celebrity vyprávějí o svých zkušenostech s drogami. Singapurské zákony jsou v oblasti drog extrémní, z třinácti smazaných pořadů tak za poslední roky připadá sedm jen na Singapur.

Netflix odstraňuje pořady pravidelně. Uvedl, že o tom bude každý rok informovat, jejich politkou je totiž vždy vyhovět místním zákonům ohledně obsahu.

Nejstreamovanější seriál v Americe? Starý dobrý Kancl

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám