Hlavní obsah

Nelítostný souboj. Kultovka s Pacinem a DeNirem má pokračování

Režisér Michael Mann zaskočil své příznivce, když pokračování legendárního filmu Heat (Nelítostný souboj) vydal jako román. Má vůbec v plánu film? Své plány vysvětlil pro CBS News.

Foto: Warner Bros

Robert De Niro a Val Kilmer

Článek

Forma románu umožnila talentovanému vypravěči proniknout hlouběji do svých postav. „Snažím se jít hodně, hodně, hodně hluboko. Je tam, proč jste takoví, jací jste, takže je v tom celý život. Film je jen zlomek,“ vysvětlil Mann.

„Chtěl jsem opravdu pracovat víc s trojrozměrným pojetím těch lidí, s jejich minulostí a pak je promítnout do možných verzí jejich budoucnosti.“

Původní Nelítostný souboj je dnes považován za učebnici žánru. Dokonalé akční kriminální drama z roku 1995 postavilo proti sobě lupiče Neila McCauleyho a detektiva Vincenta Hannu. McCauley byl perfekcionsita a chystal poslední velkou akci. Prací byl posedlý i Hanna. Ani jeden z nich nebyl schopný udržet si vážný vztah. Protivníci zjistili, že měli víc společného, než si mysleli.

Foto: Profimedia.cz

Michael Mann

V hlavních rolích tehdy zazářili Robert DeNiro, Al Pacino, Val Kilmer, John Voight a Tom Sizemore.

Mann plánuje nový příběh i natočit a je si jistý, že bude opět režírovat. Neuvedl však, kdo by měl v pokračování hrát. Kdyby se měli vrátit původní protagonisté, mohl by vzniknout problém i kvůli věku – Pacinovi je nyní 82 let, Voightovi 83, DeNirovi 78. A natáčelo by se až za pár let.

RECENZE: Slíbili tarantinovský šinkansen, přijel motoráček s Bradem Pittem

Film

V současnosti režisér chystá v Itálii drama Ferrari o rodině zakladatele známé automobilky. Hlavní roli Enza Ferrariho hraje Adam Driver.

Reklama

Výběr článků

Načítám