Hlavní obsah

Mlčení jehňátek má pokračování. Nabízí trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdysi velmi slavný film Mlčení jehňátek se dočkal pokračování po 29 letech. Má formu seriálu a televize CBS jej uvede příští rok.

Trailer seriálu Clarice

 
Článek

Už v roce 1991 mělo premiéru Mlčení jehňátek s Jodie Fosterovou, Anthonym Hopkinsem, Scottem Glennem či Anthonym Healdem. Clarice Starlingová byla tehdy studentkou akademie FBI. Byla přidělena k agentu Crawfordovi vyšetřujícímu případ masového vraha Buffalo Billa, který své oběti stahuje z kůže.

Clarice navštívila ve vězení bývalého psychiatra Hannibala Lectera, odsouzeného na doživotí za sérii brutálních vražd a kanibalismus, který o vrahovi mohl něco vědět. Odsouzený psychiatr ji zároveň děsil i fascinoval.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Rebecca Breedsová

Nový seriál se odehrává rok po skončení děje Mlčení jehňátek. Tentokrát se více zaměřuje na osobu agentky Clarice Starlingové a její další vyšetřování.

Foto: Orion Pictures

Anthony Hopkins v Mlčení jehňátek (1991)

Původní herci se už kvůli věku pochopitelně nemohli do stejných rolí vrátit, Fosterové je teď 58 a Hopkinsovi 82 let. Hlavní postavu hraje Rebecca Breedsová, málo známá mladá Australanka, která se dosud uplatnila v seriálech jako Domov v zálivu, Prolhané krásky nebo We Are Men. Dalších rolí se ujali Nick Sandow, Michael Cudlitz, Matteo De Cola nebo Lucca De Oliveira.

Premiéra v americké televizi CBS bude 11. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám