Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mstitel, Očista navždy, Spirála strachu: Saw pokračuje, Chlupáčci a Kočár do Vídně

Právo, Věra Míšková

Jako komedii pro svobodné duše označují tvůrci nový český film Mstitel. Další film, odehrávající se v den Očisty, kdy vše je dovoleno, se jmenuje Očista navždy. Spirála strachu: Saw pokračuje je nová kapitola z děsivé knihy Saw. Chlupáčci jsou animovaná dobrodružství zvířátek ve tvaru donutu. V obnovené premiéře jde do kin restaurovaný Kachyňův Kočár do Vídně.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Mstitel

Nekorektní filmová komedie s vysokou hladinou podvratnosti a alkoholu, v níž se zkrachovalý herec rozhodne propít až k expedici na Mars, najít sám sebe, lásku, něco k pití a tlačítko Start. A když ne to, tak se alespoň všemu pomstít, především šéfovi divadla, který ho vyhodil, a manželce, která ho vzápětí vyhodila rovněž.

Trailer filmu MstitelVideo: Bontonfilm

Mstitel, Česko 2021, komedie, 93 min., režie: Lucia Klein Svoboda, hrají: Daniel Fischer, Jaroslav Dušek, Ivan Franěk, Milan Šteindler, Pavla Tomicová, Petr Čtvrtníček a další.

Očista navždy

Když Adela s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten jim ale každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální...

Trailer filmu Očista navždy

Očista navždy, USA 2021, akční sci-fi, 103 min., režie: Everardo Valerio Gout, hrají: Ana de la Reguera, Tenoch Huerta, Josh Lucas, Leven Rambin a další.

Spirála strachu: Saw pokračuje

Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel „Zeke“ Bank a jeho parťák vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě „Zeke“ netuší, že ďábelskému plánu šíleného zločince bude čelit i jeho otec.

Trailer k filmu Spirála strachu: Saw pokračujeVideo: Vertical Ent.

Spirála strachu: Saw pokračuje, USA 2021, horor, 93 min., režie: Darren Lynn Bousman, hrají: Chris Rock, Samuel L. Jackson, Max Minghella, Marisol Nichols a další.

Chlupáčci

Pupí a Eda patří do rodu Chlupáčků, roztomilých zvířátek ve tvaru donutu, kteří poklidně žijí v hojném počtu na Galapágách. Eda je věčně nabručený pesimista, jeho sestra Pupí zase nezbedná neposeda, která působí zmatek, kamkoliv přijde, takže moc nezapadají mezi ostatní. Když Pupí nešťastnou náhodou zničí přípravy na nadcházející Květinový festival, ona i její bratr jsou ostatními vyhnáni a musejí se vydat na zakázané území najít květinu tak krásnou, aby jim Chlupáčci odpustili a přijali je zpět.

Trailer k ChlupáčciVideo: Bioscop

Chlupáčci, USA 2021, animovaný, 85 min., režie: David Silverman, Raymond S. Persi

Kočár do Vídně

Podle námětu natočil v roce 1966 Karel Kachyňa komorní příběh z posledních dnů druhé světové války. Ústřední hrdinkou je zoufalá venkovská žena, které Němci pověsili muže a které osud přivedl do rukou mladého vojáčka, na němž může vykonat svou pomstu. Celé drama se odehrává během cesty hlubokým lesem, kdy koňský povoz se ženou, vojákem a jeho těžce raněným spolubojovníkem míří k rakouským hranicím. Žena čeká na příležitost...

Trailer k filmu Kočár do VídněVideo: NFA

Kočár do Vídně, Československo 1966, drama, 85 min., režie: Karel Kachyňa, hrají: Iva Janžurová, Jaromír Hanzlík, Luděk Munzar a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám