Hlavní obsah

Film Vyšehrad bude za hranou, televize ho nechtějí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celovečerní film Vyšehrad navazující na internetový seriál je dotočen. Vypatlaný fotbalista Julius „Lavi“ Lavický, jehož kariéra se řítí k zemi, vstoupí do kin na jaře 2021.

Natáčení filmu Vyšehrad Video: Bioscop

 
Článek

Tvůrci se shodují, že film je nekorektní a za hranou. „Zatím to nechce žádná televize, točíme první porevoluční trezorový film,“ řekl Jakub Prachař, který hraje Laviho manažera.

Rodiče manažera ztvárnili Ivana Chýlková a jeho skutečný otec, herec David Prachař. „Po jedné společné scéně, kde si šíleně lezeme na nervy, jsem se ptal Kuby, jak se mu se mnou točí. Říkal, že takhle vřelej a hřejivej vztah jsme ještě nikdy neměli, takže jsem za tuhle roli moc šťastný,“ svěřil se David Prachař.

Foto: Bioscop

Lavi (Jakub Štáfek)

Foto: Bioscop

David Novotný a Jaroslav Plesl

V dalších rolích se představí Ondřej Pavelka, Jiří Ployhar, David Novotný či Jaroslav Plesl a řada sportovců – Patrik Berger, Vladimír Šmicer, Jan Koller, Václav Kadlec či Lukáš Zelenka.

„Ti, kdo Vyšehrad neznali, tam najdou spoustu vtipných situací ze sportovního světa, a ti, kteří seriál mají rádi, budou z filmu určitě nadšení,“ tvrdí herec, režisér a producent tohoto snímku Jakub Štáfek, který doufá, že se film o bývalém hráči Sparty, hrajícím za FK Slavoj Vyšehrad, dostane do kin co nejdříve.

„Už od začátku, kdy jsme psali scénář, jsme mysleli na to, že chceme do kina dostat i ty, kteří Vyšehrad vůbec neznají. A že je chceme bavit. Film je tak pro diváky, kteří mají rádi fotbal, ale zároveň i pro ty, kteří ho rádi nemají. Lidi se v téhle zvláštní době chtějí hlavně smát, a proto si myslím, že je tenhle pitomec, kterej zkazí všechno, na co sáhne, bude bavit,“ dodal.

Proč Dan Bárta zpívá slovensky? Dělá Fúzie

Kultura

„V každém z nás je takový malý Lavi, takový ten rarášek, jemuž nekorektnost není cizí. A proto to lidi tak baví. Svým způsobem každý kluk by tak trochu chtěl být Lavi a každá holka by aspoň malinko chtěla mít Laviho doma. Proto si myslíme, že se na film diváci tak těší, ta vtipnost na hraně je moc bavila už v seriálu,“ uvedli producenti filmu Ctibor Pouba a Jan Kallista.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám