Hlavní obsah

Film podle muzikálu Monty Pythonů chystá studio Paramount

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Paramount Pictures získala práva na Spamalot, filmovou adaptaci muzikálu od Monty Pythonů, dnes již neexistující britské skupiny komiků. Slavil velké úspěchy i na Broadwayi.

Foto: Profimedia.cz

Muzikál Spamalot

Článek

Původně se psalo o filmové verzi muzikálu od studia Fox, ale když se ho zmocnil Disney, projekt vyšuměl. Divadelní Spamalot byl založen na komedii Monty Python a Svatý grál, ale děj se od ní lišil.

Filmovou adaptaci má nyní režírovat Casey Nicholaw, broadwayský veterán, který vymýšlel choreografii Spamalotu i velmi populární komediálního muzikálu Book of Mormon. Producentsky projekt zastřeší Dan Jinks a Eric Idle, původní spoluautor muzikálu.

Premiéra se ještě zdaleka nečeká, studio bude teprve chystat casting a během roku 2021 snad začne natáčení, pokud nedojde ke zdržení kvůli pandemii, která decimuje i filmový obor.

Pokračování seriálu Kancl zvažují hned dva tvůrci

Film

V Americe měl Spamalot, parodie britských legend režírovaná Mikem Nicholsem, famózní úspěch. Broadwayské představení s Timem Currym jako králem Artušem získalo 14 nominací na ceny Tony a tři vyhrálo. Kromě toho slušně vydělávalo (cca 175 milionů dolarů) a inspirovalo další představení, např. v Londýně.

V roce 2018 nastudovalo Spamalot i Městské divadlo Brno. „Muzikál je oproti filmu ukázněnější, přímočařejší, má konkrétnější linku, je tam mnohem víc písní,” řekl tehdy novinářům dramaturg Miroslav Ondra. Idle do muzikálu vložil některé starší písně z produkce skupiny Monty Python, třeba Always Look on the Bright Side of Life z filmu Život Briana. Se spolupracovníkem Johnem Du Prezem dopsali také nové.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám