Hlavní obsah

Berlínský filmový festival Berlinale zřejmě čeká odklad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Berlinale se v únoru nadcházejícího roku v německé metropoli kvůli pandemii nemoci covid-19 pravděpodobně neuskuteční. Pořadatelé zřejmě oznámí náhradní program, prozatím pouze uvádějí, že epidemickou situaci bedlivě sledují. Podle informací magazínu Variety bude 71. ročník rozdělen na dvě události, z nichž ta pro veřejnost je plánována na červen.

Foto: ČTK

Juliette Binocheová na Berlinale

Článek

Magazín Variety, na který se odvolávají i německá média, napsal, že na počátku března se odehraje digitální část pro zástupce filmové branže. V červnu by se poté uskutečnil mini festival s řadou světových premiér. Zástupci festivalu podle televize RBB24 ujišťují, že festival bude, jen jeho podoba a forma bude odlišná od předchozích sedmdesát ročníků. V roce 2021 to bude poprvé, co pořadatelé budou muset změnit plány filmového svátku.

Agentura DPA napsala, že pořadatelé ještě domlouvají podrobnosti. Některá média uvádějí, že je možné, že příští ročník festivalu bude bez udělování medvědů, tedy cen za filmové počiny.

Berlinale patří spolu s festivaly v Cannes a Benátkách k nejvyhlášenějším na světě. Na minulý ročník se prodalo okolo 330 000 vstupenek. Magazín Variety uvádí, že nejasný je i osud festivalu v Cannes, který by se z května mohl přesunout na červen nebo červenec.

Reklama

Výběr článků

Načítám