Hlavní obsah

Sázavafest 2022 opět otevírá své brány

Novinky, Michaela Maršálová, Vojtěch Šelong, luh
Aktualizováno

Sázavafest je multikulturní a multižánrový festival pořádaný od roku 2001 v okolí řeky Sázavy. V roce 2022 se bude konat na zámku ve Světlé nad Sázavou.

Foto: Jan Tuma

Marek Ztracený

Článek

První ročník festivalu se uskutečnil na jediném pódiu, postupem času se ale akce rozrostla. Kromě hudební produkce se na Sázavafestu uskutečnila i autorská čtení, například Michala Viewegha. V roce 2020 a 2021 byl festival kvůli protiepidemickým opatřením zrušen.

Letos Sázavafest proběhne v termínu 21. až 23. července 2022.

Program 2022

Festival nabízí české i zahraniční interprety. Z těch zahraničních letos vystoupí německý písničkář Nico Santos, švédská poprocková skupina Rednex, němečtí Junge Junge a slovenští No Name a Vašo Patejdl. Český line-up tvoří Marek Ztracený, skupina Lucie, Tomáš Klus, kapely Rybičky 48, Mirai, Olympic, Divokej Bill, MIG 21, Poetika, Vypsaná Fixa, Sto zvířat a Ben Cristovao, Pokáč, Xindl X a Olga Lounová.

Pro děti je navíc připraven doprovodný program po celou dobu festivalu.

Festival Hrady CZ 2022: Vystřídají se ti nejlepší čeští a slovenští umělci

Festivaly

Vstupenky

Vstupenku si zakupujete v podobě permanentky, platí tedy po celou dobu festivalu a její cena je 2790 korun. Vedle vstupenky na festival si můžete zakoupit také stanové městečko za 600 korun nebo variantu VIP. Počet permanentek je limitovaný a vyplatí se tak sledovat webové stránky pořadatele.

Vstup zdarma mají děti do 10let v doprovodu rodičů a osoby zdravotně postižené s průkazem ZTP (doprovod platí) a osoby s průkazem ZTP/P (doprovod neplatí).

Vstupenky zakoupené v roce 2019, 2020, 2021 a 2022 jsou pro letošní ročník stále platné a nemusí se měnit.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Doprava

Vlaková i autobusová stanice Světlá nad Sázavou jsou vzdáleny pouhých 300 metrů od hlavního vstupu do areálu festivalu. Pak stačí jít s davem.

Ubytování ve stanu

Chcete-li během festivalu bydlet ve stanu, využijte stanové městečko, které se nachází přímo u areálu a je zpoplatněno. V ceně je zahrnut poplatek předprodeje, zajištění osvětlení, ostraha kempu a WC a sprchy. Vstupenky do kempu je možné zakoupit v předprodeji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám