Hlavní obsah

Festival Rock for People letos nebude

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé festivalu Rock for People oznámili, že se letos kvůli pandemii nebude konat. Své příznivce pozvali na další rok.

Foto: Pamela Littky

Na festivalu měla vystoupit i skupina Green Day.

Článek

„Před pár měsíci by nás ani nenapadlo, že se během několika dnů dokážou vytratit jistoty, na které jsme byli zvyklí, a že si musíme připustit možnost, že mohou i v dnešní době nastat situace, které náš svět převrátí naruby,” uvedl ředitel festivalu Michal Thomes.

„Nepíše se mi to vůbec lehce, ale letos se Rock for People v plánovaném termínu neuskuteční. Dlouho jsme věřili, že se pandemie přežene, a společně pak oslavíme její překonání ve festivalovém areálu. Opatření, která jsou v boji proti koronaviru aplikována, nám bohužel neumožňují realizovat festival v rozsahu a kvalitě tak, jak jsme si ho představovali a více než rok připravovali.”

Zároveň pozval fanoušky na další ročník, který bude v roce 2021, a návštěvníky požádal, aby nežádali vracení vstupného.

„Mohu vás ujistit, že už nyní napínáme veškeré síly k realizaci letošního ročníku v náhradním termínu v roce 2021, a abychom zachovali co nejvíc z aktuálního programu. S agenty a managementy interpretů jednáme o změně termínu, snažíme se o zachování stávajícího lineupu. Vaše vstupenky zůstávají v platnosti na nové datum,” dodal.

„Chtěli jsme oplatit vaši důvěru a udělat aktuální ročník nejlépe v historii festivalu. Abychom tento sen naplnili, je velká část staveb již objednána ze zahraničí, kde byly složeny nemalé zálohy. To samé platí v případě umělců. Odevzdali jsme 15 % DPH ze vstupného, zaplatili nájmy, marketing, provozní náklady a mnohé další. Hotová už je i konečná podoba areálu. Vstupné pokrývá část nákladů na realizaci festivalu, další část příjmu vzniká přímo během festivalu. Pokud bychom nyní měli začít ve větší míře vracet vstupné, znamenalo by to konec festivalu Rock for People.”

Přesto je na stránkách festivalu možné zažádat formulářem o refundaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám