Hlavní obsah

Ženská hrdinka Avengers na scéně

Právo, rea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svého prvního samostatného filmu se dočkala ženská hrdinka Avengers Natasha Romanovová v podání Scarlett Johanssonové. Film Black Widow studia Marvel Cinematic Universe odhaluje její minulost.

Trailer Black Widow

 
Článek

Začíná Natašiným dětstvím, kdy se svou sestrou Jelenou a „rodiči“, utajenými ruskými agenty, žijí v Ohiu. Zdaleka nepřipomíná superhrdinku v kombinéze, rozdávající tvrdé rány. Její zdánlivě idylické dětství je ukončeno úprkem ze země. A roztržením rodiny.

Se sestrou se setká až po letech, kdy společně bojují proti zabijáckým pronásledovatelům, zachraňují svět a zmanipulované ženy používané jako ničící zbraň. V Black Widow hraje Johanssonová Natashu po deváté.

Poprvé je však film věnovaný její postavě. Nemá superschopnosti, není už žena vamp jako dřív. Je sebevědomá hrdinka, která zachraňuje ostatní. Ve filmu hrají prim ženské postavy, muži jsou buď padouši, nebo jednoduší, úsměv budící chlapíci.

Foto: Falcon

Natasha Romanovová v podání Scarlett Johanssonové

Film natočila Cate Shortlandová, Johanssonová byla jeho výkonnou producentkou. „Podle mě reflektuje vše, co se děje v souvislosti s hnutími #MeToo a Time’s Up. Byla by škoda, kdybychom se k tomu také nevyjádřili. Myslím, že zvlášť pro Cate bylo důležité, abychom natočili film o ženách, které dovedou ostatním ženám pomoci, když jsou v potížích,“ řekla Johanssonová.

Ke změnám se schyluje zřejmě i ve snímcích, které budou následovat. Něco naznačila režisérka Black Widow. V jedné chvíli se ve filmu Jelena posmívá své starší sestře za superhrdinskou pózu, která značí, že jde do útoku.

„Rozhodla jsem se to zdůraznit,“ uvedla Shortlandová. „Její sestra říká: Jsi pozér. Způsob, jakým se pohybujete, není skutečný. Pro koho to je? Poukázali jsme na to a umožnili jsme divákům uvědomit si, co sledovali dříve a co sledovali nyní.“ Přesto ve filmu svou pózu Natasha neopustí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám