Hlavní obsah

Zemřel kytarista skupiny The Animals Hilton Valentine

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 77 let zemřel v pátek zakládající člen skupiny The Animals, kytarista Hilton Valentine. Nahrál mimo jiné legendární hit The House of the Rising Sun.

The Animals - The House Of The Rising Sun

 
Článek

„Vyjadřujeme nejhlubší soustrast rodině a přátelům,“ sdělil hudební label ABKCO Music. „Jako zakládající člen a původní kytarista The Animals byl Valentine průkopnickým hráčem, který ovlivnil zvuk rokenrolu na dekády dopředu.“

Foto: Profimedia.cz

Hilton Valentine

Valentine založil The Animals v roce 1963 se zpěvákem Erikem Burdonem, baskytaristou Chasem Chandlerem, varhaníkem  Alanem Pricem a bubeníkem Johnem Steelem. O rok později už si zajistili světovou slávu písní The House of the Rising Sun, která vyhrávala hitparády na obou stranách Atlantiku.

Krátce poté vydali také hity Don’t Bring Me Down nebo Don’t Let Me Be Misunderstood a We Gotta Get Out of the Place.

Stoupající hvězda R&B, která vyrostla v kostele, vydává pozoruhodný singl

Kultura

„Byl to skutečně Hilton, kdo udělal z raných Animals rockovou kapelu, protože nemyslím, že tam byl prvek rocku, dokud jsme ho nenašli,” uvedl Burdon.

Sestava se sice rozpadla v roce 1966, ale Hilton Valentine se zúčastnil i comebacku v roce 1975 a znovu v roce 1983. Poté vedl svou vlastní kapelu s novými členy do roku 2001.

Foto: Profimedia.cz

The Animals

V roce 1994 vstoupil Hilton Valentine s původními The Animals do Rockové síně slávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám