Hlavní obsah

Vychází nová ABBA, na koncertech ale nevystoupí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek vychází album skupiny ABBA nazvané Voyage, které švédská čtveřice nahrála v Bennyho studiu Riksmixningsverket ve Stockholmu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ukázka ze skladby I Still Have Faith In You z nového alba skupiny ABBAVideo: Reuters

 
Článek

„Říkáme tomu jednoduše Voyage a skutečně plujeme v nezmapovaných vodách. S pomocí našich mladších já cestujeme do budoucnosti. Není snadné to vysvětlit, ale tohle se ještě prostě v minulosti nestalo,“ uvedla kapela.

RECENZE: ABBA se napojila na staré časy

Kultura

O návratu skupiny ABBA, která v sedmdesátých letech proslula hity jako Mamma Mia!, Dancing Queen, Super Trouper či The Winner Takes It All, se spekulovalo roky. Často odmítala nabídky na comebacky a nakonec se rozhodla pro zvláštní polocomeback. Nové album vyšlo a prodává se, na koncert Agnethy, Björna, Bennyho a Anni-Frid ovšem zajít nelze. Odmítají živě vystupovat s odůvodněním, že už jsou staří.

Přesto se prodávají lístky na turné Voyage, které má začít v květnu 2022. Doprovodná kapela je prý připravena, jenže nikdo ze členů ABBA tam nebude.

V této show vystoupí pouze hologramy, takzvané „abbatary”. Členové skupiny kvůli tomu každou píseň nazpívali před 160 kamerami, které zachytily každý pohyb. Kapela přitom spolupracovala se společností Industrial Light & Magic režiséra George Lucase.

Ceny vstupenek se pohybují od 940 do 10 800 korun a je o ně velký zájem. Show má trvat 100 minut bez přestávky.

Lidé platí až 10 800 korun za show, kde skutečná ABBA nezazpívá

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám