Hlavní obsah

The Who se příští rok vrátí do Cincinnati, kde před třiceti lety na jejich koncertě zemřeli lidé

Právo, Jaroslav Špulák

Dvě události hlásí z tábora britské skupiny The Who. Po třinácti letech vychází v pátek 6. prosince nová deska nazvaná Who. Formace rovněž ohlásila, že se příští rok vrátí do Cincinnati. Stane se tak třicet let po tragédii, která se tam odehrála před začátkem jejího koncertu.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Členové The Who Roger Daltrey a Pete Townsend.

Článek

Vystoupení naplánované na 23. dubna 2020 odehraje ve víceúčelové univerzitní hale BB Arena, která leží na druhém břehu řeky Ohio, přibližně 11 kilometrů od místa, kde se 3. prosince 1979 odehrálo uvedené neštěstí.

Před jejím koncertem tehdy došlo před vchodem do arény Riverfront Coliseum k tlačenici, jež si vyžádala 11 mrtvých fanoušků. Organizátoři včas neotevřeli brány arény, přičemž skupina mezitím uskutečnila krátkou zvukovou zkoušku a před vstupem shromážděný dav se domníval, že vystoupení už začalo.

Kapela o incidentu nevěděla až do konce svého vystoupení. Její tehdejší manažer Bill Curbishley totiž rozhodl, že akce bude pokračovat. Tamní úřady, které už incident začaly vyšetřovat, varoval, že v jakémkoli jiném případě nebudou schopny dostat několikatisícový dav pod kontrolu.

Ve skupině The Who z tehdejší sestavy zůstali jen zpěvák Roger Daltrey a kytarista Pete Townshend. Oba uvedli, že tragédie z Cincinnati je stále pronásleduje a chtějí o ní v USA diskutovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám