Hlavní obsah

Televize Seznam přinese nové pořady i filmy. Sledovanost stoupla na dvojnásobek

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobným nárůstem sledovanosti během letošního roku se ve čtvrtek pochlubila Televize Seznam. Aktuálně tak televizní stanici české internetové jedničky sleduje už 2,5 milionu diváků. Zástupci Seznamu prozradili také to, na jaký obsah se mohou diváci těšit v nadcházejícím roce.

Foto: Seznam.cz

Jedno ze studií Televize Seznam

Článek

Hned na úvod se sluší připomenout, že letos na jaře prošla Televize Seznam radikální programovou proměnou – přibylo zahraničních seriálů, českých filmů, animovaných snímků i vlastních pořadů. A to je patrně také důvod, proč sledovanost tak velmi rostla.

„Vývoj sledovanosti a odsledovaného času je pro nás známkou, že se divákům změna programového schématu líbí. V nadcházejícím roce chceme v tomto trendu i nadále pokračovat, přidáme opět větší množství kvalitních pořadů a soustředíme se i na výrobu vlastní tvorby,“ prohlásil ředitel Televize Seznam Ivan Mikula a dodává, že změny nastanou i ve zpravodajství.

Ten má jasno i v tom, co je stěžejním obsahem Televize Seznam. „Nezávislé a kvalitní zpravodajství je i nadále jednou z našich priorit, nově budeme od 4. ledna vysílat večerní zprávy ve stávajícím čase 18.25 i o víkendu,“ doplnil s tím, že zpravodajství bude i nadále připravovat tým pod vedením Pavla Cypricha.

V úterý české filmy, v pátek animáky

Pondělní večerní programové schéma bude patřit zábavě. „V lednu začíná komediální seriál z právnického prostředí Pravda a spravedlnost (Crownies), po kterém bude od února následovat seriál Knězem na útěku, ve kterém se drobný kriminálník Buddy nedobrovolně vydává na cestu ke spasení. Od února se diváci mohou rovněž těšit na oblíbené Šťastné pondělí Jindřicha Šídla, nově vždy ve 20.00 hodin,“ konstatoval Mikula.

Úterní večery budou podle něj opět ve znamení klasických českých filmů, které potěší nejen pamětníky. Těšit se diváci mohou například na básníky či Rumburaka.

Foto: Televize Seznam

Programové schéma Televize Seznam

Středeční prime time od 20.00 hodin pak ovládanou ženy. „Na osmou hodinu večerní budou nově připravené premiérové díly pořadu Blanky Kubíkové Moje místa, ve kterých se moderátorka vypraví například za Janou Švandovou, Jitkou Asterovou a dalšími. Od března něžné pohlaví potěší romantický seriál 800 slov (800 Words),“ podotkl ředitel Televize Seznam.

Pátky budou patřit celé rodině, na Televizi Seznam diváci naleznou animované filmy. Soboty budou od února nově patřit jen filmům. „Každý týden tak Televize Seznam do vysílání zařadí výběr dvou titulů, od kterých mohou diváci očekávat především zábavu, ale společně s ní i drama nebo napětí,“ uvedl Mikula.

Týden podle něj v neděli večer završí Inspektor George Gently – starší detektiv, který řeší věci po svém, a je tak trnem v oku mnoha lidem ze svého okolí. Poté bude následovat starší český film.

Seriály na Televizi Seznam
Inspektor George Gently
Kriminální seriál z tvorby BBC. Inspektor George Gently je detektiv ze staré školy, který se snaží vypořádat s novou dobou a novými způsoby vyšetřování. Pro dopadení pachatele je schopný udělat cokoliv a ví, že hranice mezi policistou a zločincem dokáže být někdy velmi tenká.S pomocí detektiva seržanta Johna Bacchuse tráví své dny tím, že staví před soud členy zločineckého podsvětí, kteří mají tu smůlu, že byl k jejich případům přidělen neohrožený vyšetřovatel. V hlavní roli Martin Shaw.
Pravda a spravedlnost
Seriál sleduje pět mladých právníků a právniček, kteří nastoupí po ukončení práv do Úřadu veřejného žalobce, učí se pracovat s prokurátory Koruny a zvládat život pod tlakem. Práce a budování kariéry jsou pro ně cílem číslo jedna, ale není to jediná věc, která je pro ně v životě důležitá.
Knězem na útěku
Buddy je ten typický budižkničemu, který by si rád bez práce přišel ke koláčům. Jenže to se mu vymstí a je nucen zmizet co nejdál, mimo dosah jeho věřitelů. Z velkého města do malé venkovské osady, kde jako by se zastavil čas.Ukradne identitu místnímu novému homosexuálnímu pastorovi a vydá se na cestu lemovanou dobrými skutky. Jestli to tak doopravdy bude a jak dlouho, uvidíme v nové seriálové komedii Knězem na útěku.
800 slov
George Turner se živí psaním sloupku pro noviny v Sydney a jeho sloupek má přesně 800 slov. Když mu zemře manželka, rozhodne se i se svými dospívajícími dětmi odstěhovat na Nový Zéland, kam jezdíval jako dítě na prázdniny.Po příjezdu ale zjistí, že ne všechno je tak idylické, jak si pamatoval, obzvlášť ne dům, který už ale bohužel koupil. Jejich příjezd provázejí samé nešťastné události, ale brzy se ukáže, že místní jsou velmi přátelští, a ihned nabídnou pomocnou ruku.
Mluvčí mrtvých
Během posledních 25 let byl Graham Hetrick koronerem v okrese Dauphin v Pensylvánii. Každý rok se zabývá skoro 700 podezřelými úmrtími. Koroner: Mluvčí mrtvých vypráví příběhy některých záhadných a zneklidňujících vražd, se kterými se setkal. Zatímco detektivové pátrají po stopách mezi živými, Graham – lékař vyšetřující úmrtí – odhaluje tajemství mrtvých.
Nezvěstní
Manželům Hughesovým unesou během rodinné dovolené ve Francii syna Olivera. Tony (James Nesbitt) se stává posedlým a nedokáže přijmout fakt, že by jeho syn mohl být mrtvý, a mnoho let tráví pátráním po něm. Tonyho vyčerpávající pátrání zničí i jeho manželství…

Reklama

Související témata:

Související články

Televize Seznam zve diváky do své Kutílny

Milovníkům domácího kutění a vylepšování je určen nejnovější pořad Televize Seznam, příznačně nazvaný Kutílna. Jeho autoři slibují spoustu zajímavých nápadů na...

TV Seznam nabídne nové krimiseriály

Televize Seznam se stále více proměňuje v rodinnou televizi. Na podzim se také v její nabídce výrazněji prosadí kvalitní a divácky úspěšné krimiseriály, a to...

Výběr článků

Načítám