Hlavní obsah

Slovenská skupina Iné Kafe vydala vinylovou reedici svého slavného alba

Právo, Jaroslav Špulák

Před dvaceti roky navázala slovenská skupina Iné Kafe spolupráci s hudebním vydavatelstvím Forza. Jejím plodem bylo vydání alba nazvaného Je tu niekto?. Pakliže do té doby poppunková formace klepala na dveře první slovenské hudební ligy, zmíněným počinem do ní vešla. Byla to její třetí studiová deska. Nyní vyšla v reedici, a to i na vinylu.

Foto: archiv kapely

Vratko Rohoň kapelu Iné Kafe zakládal.

Článek

Byla také její nejúspěšnější. Vyznačuje se především melodickou nápaditostí a vyzrálým projevem kapely. Brzy byla platinová, dosáhla prodeje více než třicet tisíc kopií a přinesla několik velkých hitů.

Dodnes z ní kapela na koncertech hraje skladby Ráno, Úspešne zapojení, 3. február nebo Je tu niekto. Minulý týden vyšla v reedici nejenom na cédéčku, ale také v podobě vinylové LP desky.

„Letos má album dvacet let, tak si ho připomínáme vydáním nejen na cédéčku, ale také na vinylu. Myslím, že to skalní příznivce a sběratele potěší, protože je to první album v historii naší kapely, které vychází na vinylu,“ vysvětlil zpěvák a kytarista skupiny Vratko Rohoň.

Inekafe slavilo jinak. Se symfoniky

Kultura

Skupina Iné Kafe vznikla v roce 1995 jako jedna z garážových kapel v Bratislavě v Prístavnej ulici. Dnes má na kontě sedm řadových alb, dvě výběrovky, jedno Live 2 DVD a více než sto tisíc prodaných nosičů.

Ročně odehraje více než sto koncertů na Slovensku i v České republice. Její zatím poslední řadové album nese název Nevhodný typ a vyšlo v roce 2015.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám