Hlavní obsah

Skupina Eddie Stoilow se rozchází

Právo, jaš, kul

Pražská popová skupina Eddie Stoilow se rozchází. Čtyři z pěti členů ji opouští, důvodem jsou vleklé vnitřní neshody. Oznámilo to vydavatelství Warner Music.

Foto: Warner Music

Skupina Eddie Stoilow.

Článek

Své působení ve formaci se rozhodli ukončit David Šmídt, Jakub Lenz, Martin Puškař a Lukáš Kuneš. Odcházejí bez velkých proklamací a gest, v klidu. Skupina se zároveň dohodla, že dostojí závazkům, a pokud to umožní krizová situace, odehraje většinu nasmlouvaných koncertů.

Plánované podzimní vystoupení ve Foru Karlín v Praze už ale nebude. „Omlouváme se všem fanouškům, kteří se na akci těšili. Výroční koncert jsme nuceni zrušit. Již zakoupené vstupenky bude možné pochopitelně vrátit,“ vzkázala kapela.

Eddie Stoilow vznikli v roce 2003. Stihli vydat čtyři studiová alba, poslední Jupiter vyšlo v roce 2016. Mezi jejich nejúspěšnější písničky patří Baby, Frozen a With You, se kterou se skupina v roce 2018 dostala až na úplný vrchol českého přehledu nejhranějších skladeb v rádiích. Loni předskakovali finským The Rasmus na jejich evropském turné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám