Hlavní obsah

Signal Festival: Co letos přinese festival světla?

Novinky, Michaela Maršálová

I letos se v Praze koná Signal Festival neboli festival světla. Zavítat na něj můžete od 10. do 13. října. Co si pro nás letos organizátoři připravili?

Foto: Signalfestival.com

Většina vstupů na Signal Festival je zdarma.

Článek

Signal Festival se letos koná už posedmé. V Praze na vás na různých stanovištích čeká od 10. do 13. října pestrý program plný obřích instalací, 3D videomappingu i přednášek se zajímavými lidmi.

Praha zažije v pátek manévry: Gottův pohřeb, angličtí rowdies, a do toho festival

Karel Gott

Festival světla

Signal Festivalu se říká Festival světla, jelikož umělci, kteří se na jeho pořádání podílejí, pracují právě se světlem. Oblíbený je hlavně 3D videomapping, při kterém se přes projektor pouští na budovu speciální představení vyrobené přesně na míru dané stavbě. Logicky se videomapping koná až ve večerních hodinách, když je tma nebo aspoň šero.

Podívejte se na zkoušku Signal Festivalu. Uskuteční se také vedle piety za Gotta

Domácí

Program

Díky Signal Festivalu můžete zažít historické centrum Prahy tak, jak ho neznáte. Nemusíte se ale omezovat jen na známé památky, projít si můžete i pražská zákoutí, která na turistických mapách nenajdete.

Signal Festival nabízí letos program v městských částech Malé Strany, Starého Města a Karlína. Kromě velkých instalací můžete navštívit i Galerijní zónu nebo si užít doprovodný program, například jít na panelovou diskuzi do Werichovy vily. Podrobný program najdete na oficiálních stránkách festivalu Signalfestival.com.

Foto: Novinky

Signal festival na Náměstí míru

Vstupenky

U většiny instalací je vstupné zdarma, který platí i pro diskuze a piknik v rámci Signal Transmit. Vstupenky si ale musíte koupit, pokud chcete jít do Galerijní zóny, na 3D videomapping nebo na doprovodný program. Diváky může potěšit, že se na festivalu dá letos platit nejen hotově, ale i kartou.

Letošní novinkou je Signal Pass. Jedná se o vstupenku, díky níž se dostanete jak do Galerijní zóny (České muzeum hudby, Vojanovy sady, Ministerstvo dopravy, Zrcadlová kaple Klementina, Galerie Kooperativy a Invalidovna), tak na 3D videomapping na Tyršově domě. V předprodeji Signal Pass stojí za 250 korun, na místě ho pořídíte za 300 korun. Děti od 6 do 15 let a senioři nad 65 let mají slevu 50 korun ze základní ceny. Děti do 6 let zdarma a ZTP mají vstup zdarma.

Vstupenka jen do Galerijní zóny stojí na místě 250 korun pro dospělé, 200 korun pro děti (6–15 let) a seniory (65 let a více). Děti do 6 let a ZTP mají vstup zdarma. Vstupenka na 3D videomapping stojí na místě stovku. Kde si vstupenky můžete vyzvednout a další informace, se dozvíte na stránkách Signal Festivalu.

Mapa

Pokud nechcete na festivalu bloudit, doporučujeme festivalovou mapu. Najdete v ní nejen mapu jako takovou, ale i další informace k festivalu. Mapu si buď můžete stáhnout v aplikaci festivalu, nebo si vyzvednout její tištěnou verzi na info pointech přímo na festivalu nebo od dobrovolníků na nějaké z tras.

Tady se můžete podívat, jak to na Signal Festivalu vypadalo loni:

Noční Prahu na čtyři dny rozzáří festival světla Signal, nově také v Karlíně Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám