Hlavní obsah

Prvním Filmem Naživo bude Kaleidoscope La Putyky

Právo, míš

Diváci uvidí jako první v kinech v přímém přenosu představení vynikajícího souboru Cirk La Putyka ve stejné chvíli, kdy jej herci hrají a kamera snímá. Čekají na ně šílené skoky na obřím teeterboardu, skupinové taneční choreografie, závěsná akrobacie i lety na trampolíně.

Foto: Jiří Šeda

Elegance i přesnost provedení jsou devízou Kaleidoscopu.

Článek

Unikátní divadelně filmový letní projekt Film Naživo odstartuje již 18. července představením Kaleidoscope v podání divadelního souboru Cirk La Putyka. Do poloviny září pak bude celkem pět představení (Vzduchem, Losers Cirque Company, 31. 7., Amerikánka, Heaven’s Gate, 8. 8., Pérák, Vosto5, 29. 8. a Tajný agent, Divadlo Na zábradlí, 12. 9.), zasazeno do netradičních exteriérů, natáčeno v jediném živoucím záběru a vysíláno do kin po celé České republice.

„Jak název napovídá, v této nové show se soustředíme spíše na krásu formy, dynamiku a kouzlo okamžiku, než že bychom filozofovali o nesmrtelnosti brouka,“ říká o Kaleidoscopu režisér představení Maksim Komaro a principál Cirku La Putyka Rostislav Novák dodává: „Inscenace Kaleidoscope vznikala během koronavirové pandemie, tvůrčí proces jsme proto museli přizpůsobit platným omezením. Na většině zkoušek byl kvůli zavřeným hranicím finský režisér přítomen jen díky internetu, kamerám a monitorům.

Producent a tvůrce konceptu Film Naživo Viktor Tauš o Kaleidoscopu říká, že bude inscenován za západu sluce v otevřené krajině. „Nekonečná pláň ve své čistotě propojí novocirkusové představení s historickým archetypem kočovných kejklířů. Veškerá pozornost zde bude směřovat ke znovu a stále se probouzející radosti z cirkusového řemesla. V případě, že v čase představení přijdou bouřky, vezmeme diváky do zákulisí Cirku La Putyka a film natočíme tam, kde vznikl. V proskleném sále, ve kterém vzdor dešti za prosklenými zdmi, ožije barevný svět cirkusu.“

Reklama

Související témata:

Související články

RECENZE: Kaleidoskop akrobatické lehkosti

Kaleidoskop neboli krasohled, kouzelná hračka našeho dětství s přesýpajícími se barevnými obrázky, je titulem nové produkce Cirku La Putyka. Představení...

Výběr článků

Načítám