Hlavní obsah

Z pivovaru na Hrad. Trailer láká na film Havel

Novinky, Stanislav Dvořák

Nové záběry nabízí film Havel režiséra Slávka Horáka. Václava Havla hraje Viktor Dvořák, Olgu Havlovou Anna Geislerová a Pavla Landovského Martin Hofmann.

Trailer HavelVideo: Bontonfilm

 
Článek

„Od začátku jsme chtěli, aby ve filmu Havel byla divokost a živelnost disentu, aby byl osobní, o člověku, který prožil bohatý život včetně pochybení. Film takový je, nestavíme státnický pomník. Ale ten Havlův hrdinský příběh se nakonec sám do filmu prosadil,“ uvedl Horák.

Foto: Bontonfilm

Viktor Dvořák se převtělil do Václava Havla.

„Havlova velikost vzešla z poctivé každodenní práce, z obětavého zájmu o osudy druhých. Měl soucit s pronásledovanými, až se kvůli tomu sám stal pronásledovaným. Skutečný Havlův příběh je klasické velké drama. On prostě neuhnul, nevzal možnost odjet do ciziny za kariérou a místo toho strávil roky v komunistických kriminálech, kde málem zemřel. Což by, mimochodem, nikdo z jeho dnešních četných kritiků nedokázal.“

Před premiérou film promítli lidem, kteří Václava Havla osobně znali. „Přistupovali jsme k tomuto velkému příběhu s pokorou, proto jsou pro nás reakce a připomínky těch, co Havla znali, velmi důležité. Snad můžu říct, že jsou povzbudivé,“ řekl Horák.

Snímek uvede do kin 23. července Bontonfilm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám