Hlavní obsah

Priscilla Presleyová péči o Elvise milovala

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Priscilla Presleyová v nedávném rozhovoru přiznala, že péči o krále rock’n’rollu milovala. Nebylo to ale prý jednoduché. Dokázal totiž být velmi impulzivní. Bylo pro něho prý přirozené, že ve vzteku vystřelil ze zbraně na televizi.

Foto: ČTK

Priscilla a Elvis na svatbě v Las Vegas v roce 1967.

Článek

Priscilla byla za Elvise Presleyho vdaná v letech 1967 až 1973. Měli spolu dceru Lisu Marii. Rozvedli se čtyři roky před smrtí zpěváka, ale udržovali spolu dobré vztahy.

Priscilla nyní odhalila tajemství jejich vztahu v rozhovoru, který se objevil v magazínu People. Řekla v něm mimo jiné, že Elvis Presley byl velmi svérázný. „Pokud v televizi viděl někoho, koho neměl rád, vytáhl zbraň a vystřelil. Potom požádal svého otce, aby mu sehnal novou televizi,“ vzpomíná.

Přestože byl slavný zpěvák ve vztahu k některým televizním relacím odbojný, obecně měl k přístroji jako takovému vřelý vztah. Na svém Gracelandu v Memphisu měl přijímač nainstalovaný téměř v každé místnosti. Měl dokonce speciální televizní pokoj se třemi soupravami stojícími vedle sebe. Současně tedy mohl sledovat tři televizní stanice, přičemž jeho nejoblíbenějšími byly CBS, NBC a ABC.

Problematické pro Priscillu bylo prý rovněž to, jak se k němu chovaly jiné ženy. „Byly k němu naprosto přitahovány, takže když šel sám ven, měla jsem strach. Ráda bych na něj dohlížela, i když si šel byť jen vyčistit zuby,“ řekla.

„Milovala jsem péči o Elvise, jeho rozmazlování, krmení,“ přiznává. „Myslím si ale, že to ode mě bylo velmi přehnané.“

Elvis Presley získal během své závratné hudební kariéry tři ceny Grammy. Už jako šestatřicetiletému mu udělili tuto cenu za celoživotní dílo. Je členem čtyř síní slávy, rock’n’rollové (1986), countryové (1998), gospelové (2001) a rockabillyové (2007).

Mezi jeho nejznámější písně patří Heartbreak Hotel, Love Me Tender, Jailhouse Rock, Viva Las Vegas či A Little Less Conversation. Kromě muziky se věnoval i filmu. Účinkoval například ve snímcích Miluj mě něžně (1956), Jailhouse Rock (1957) nebo Blue Hawaii (1961).

Zemřel 16. srpna 1977 ve věku 42 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám