Hlavní obsah

Nové knihy: Pekárková, Kohout a Vičar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pavel Kohout, stejně jako Bohumil Hrabal nebo Milan Kundera, patří mezi klasiky naší literatury. Ve své nové knize se monologickou a anekdotickou formou vrací ke každému roku svého života. Iva Pekárková si zase ve své knize všímá problematiky novodobých otrokářů. Dále v nabídce najdeme publikaci o lidské paměti, detektivní thriller se sériovým vrahem, ale také dílo vycházející z buddhistické nauky.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Pavel Kohout: Letorosty samomluv

Ve svém čtyřiadevadesátém roce života se autor několika desítek divadelních her, románů, memoárománů a filmových scénářů Pavel Kohout rozhodne pod „anonymním pseudonymem“ Pako naskočit znovu do nekončícího štafetového závodu – už se čtvrtou generací literátů a čtenářů doma i ve světě.

Zvolí k tomu náročnou „svěrací kazajku“ dramatických i anekdotických monologů, které se vážou ke každému z roků jeho života, a esemeskově stručných poznámek, které doplňují každý text a současně mapují lidský, občanský, umělecký i osobní stav autora Letorostů samomluv v dané době.

Odeon, 208 stran, 359 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Jan Horníček: Kapitán Stellwerther

Vilém býval jezuitou a pracoval jako biskupský sekretář. Na sever ho vyslali před lety, aby vyšetřil jeden temný případ. A on už na severu zůstal, stal se venkovským knězem a učitelem. V hladových zimních měsících lovil panskou zvěř a jako správný pytlák si nechal narůst plnovous. Před měsícem oslavil padesáté narozeniny…

Kalibr, 376 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Camilla Läckbergová, Henrik Fexeus: Iluze

Když je nalezena kouzelnická bedna s tělem ženy probodaným meči, inspektorka Mina Dabiri si k podivnému případu jako konzultanta přizve známého mentalistu Vincenta Walderu. Roztodivná dvojice však záhy zjistí, že nestojí proti obyčejnému zabijákovi, nýbrž nebezpečnému sériovému vrahovi.

Metafora, 576 stran, 499 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

James Norbury: Panda a dráček

Přátelé panda a dráček společně putují ročními obdobími. A přestože občas sejdou z cesty, vždy tak objeví úžasné věci. Prožívají radosti i strasti, které nás všechny spojují. Učí se žít v přítomnosti, smířit se s nejistotami a společně nacházejí sílu k překonání životních překážek. Dobrodružství pandy a dráčka jsou inspirována buddhistickou naukou a spiritualitou a obsahují myšlenky, které autorovi pomohly v těch nejtěžších časech.

Pragma, 160 stran, 399 Kč

Foto: Pragma

Obal knihy

Iva Pekárková: S orlem na zádech

Víte, který králík umí lítat? No přece ten, co má na zádech orla. A víte, kdo vás vytáhne ze zoufalství, bídy a drogové závislosti, poskytne vám střechu nad hlavou a všechno, co v životě potřebujete? No přece novodobý otrokář.

Román přináší zasvěcený a psychologicky propracovaný vhled do jednoho z případů, jaké se v Anglii, a nejen v Anglii, dějí každou chvíli. Šikovní „podnikatelé“ si vyhlédnou oběti mezi sociálně vyloučenými krajany, nastěhují je k sobě domů, najdou jim práci – a jejich výdělek si strkají do kapsy.

Ikar, 288 stran, 359 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Audrey Blakeová: V jeho stínu

Londýn, 1845. Sirotek Eleonora Beadyová, vychovaná výstředním chirurgem Horacem Croftem, neboť ve smrtící pandemii přišla o rodiče, toho o běžném životě moc neví. Ostatní mladé dámy jsou vychovávány, aby uměly vyšívat a malovat květiny, Nora se zdokonaluje v sešívání otevřených ran a anatomických ilustracích pitevních nálezů.

Ikar, 312 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Lisa Genova: Zrádná paměť - Proč si pamatujeme i zapomínáme

Lidská paměť trpí nespornými slabostmi. Čím to, že si něco zapamatujeme a něco ne? Proč si člověk vzpomíná na svou první pusu a na desátou už ne?

Nevýhodou je, že pořádně neovládáme manuál naší paměti. Renomovaná americká neurovědkyně Lisa Genova ve své nejnovější knize poutavě a na mnoha názorných příkladech ze života i z nejrůznějších psychologických experimentů vysvětluje, jak funguje lidská paměť.

Práh, 248 stran, 330 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

Marianne Jaegléová: Vincentův poslední obraz

Životopisný román Vincentův poslední obraz na základě studií uznávaných historiků Stevena Naifeha a Gregoryho Whitea Smithe rekonstruuje poslední dva roky van Goghova života a podobně jako film S láskou Vincent z roku 2017 zpochybňuje zažité teorie o jeho tragickém konci. Nový pohled na univerzálně známý příběh tak přináší průlom ve vnímání osobnosti slavného malíře. Bortí představu šílence s uříznutým uchem a přibližuje Vincenta van Gogha jako citlivého, plachého, asociálního člověka, výjimečného génia, umělce nepochopeného dobou.

Metafora, 312 stran, 299 Kč

Foto: Metafora

Obal knihy

Zbyněk Vičar: Temná rána

Temná rána může být něco v našich životech, co přichází z šera a zanechává nezhojitelné jizvy. Mohou to být také kocoviny po probuzení z nočních můr. Světlem, které nám v takových situacích ukazuje cestu vpřed, bývá mnohdy už jen černý humor. Autor ho naštěstí postavám, ponechaným jeho rozmarům, dopřává v patřičné míře.

Jota, 248 stran, 285 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám