Hlavní obsah

Nové knihy: Glukhovsky, Linková a Christie

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Várka nových knih na tento týden přináší sci-fi postapokalyptický román Dmitrije Glukhovského Metro 2035 mapující osudy Země po třetí světové válce. Dále si čtenáři mohou vychutnat detektivní román Charlotte Linkové s prvky thrilleru. Mimo to nabídka obsahuje i válečný deník z první světové války, průvodce po Krušných horách, či slavný román Agathy Christie Smrt na Nilu ve formě audioknihy.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Dmitry Glukhovsky: Metro 2035

Třetí světová válka smazala lidstvo z tváře Země. Planeta osiřela. Velkoměsta byla obrácena v prach a popel. Železnice rezivějí. Družice se osaměle potácejí na oběžné dráze. Rozhlas na všech vysílacích frekvencích mlčí. Přežili jen ti, kteří poté, co se rozezněly poplašné sirény, stačili doběhnout ke vchodům do moskevského metra. Tady, v hloubce několika desítek metrů, na stanicích a v tunelech, se lidé snaží přečkat konec světa. Metro 2035 završuje příběh Arťoma z první knihy kultovní trilogie.

Knižní klub, 488 stran, 399 Kč

Obal knihy

David Soukup: Krušné hory známé i neznámé

Stejně jako v předchozích svazcích edice, věnovaných Brdům, Krkonoším či Šumavě, i do tohoto průvodce vtělili autoři osobní dojmy a postřehy z vlastních toulek tímto malebným krajem. Procházky hlubokými lesy, po odlehlých vrcholcích hor či nezaměnitelným podhůřím doplňují tipy na návštěvy hradů a zámků, lázeňských měst a středisek i technických památek. Krušné hory nabízejí nespočet možností, jak spojit relaxaci s poznáním.

Universum, 224 stran, 349 Kč

Obal knihy

Charlotte Linková: Zmizení

Na vrchovišti Nordenglands je nalezena mrtvola čtrnáctileté Saskie Morrisové, která před rokem beze stopy zmizela. Zanedlouho zmizí další dívka, Amelie Goldsbyová. Policie ve Scarborough má pohotovost. Média okamžitě začínají psát o vrahovi z vrchoviště, což zvýší už beztak velký tlak na detektiva šéfinspektora Caleba Halea. Do Scarbourough v tu dobu přijíždí v soukromé záležitosti i detektiv seržant Kate Linvillová ze Scotland Yardu. Čirou náhodou se seznámí s naprosto zoufalou rodinou pohřešované Amelie a nedobrovolně se stane prostředníkem v dramatu, které jako by se zoufale vleklo bez konce. A pak zmizí beze stopy další dívka.

Ikar, 416 stran, 399 Kč

Obal knihy

Ernst Jünger: Válečný deník 1914 - 1918

Hlavní hrdina odchází do první světové války jako dobrovolník, poté co ve svých devatenácti opouští nenáviděná studia. Jeho rozhodnutí není politického ani nacionalistického rázu, nýbrž ryze egoistické povahy a je výsledkem adolescentní touhy po zkušenostech a dobrodružství. Po celou dobu pobytu na frontě si poctivě vede deník. Od prvního okamžiku v zákopech na přelomu let 1914/1915 až do počátku září 1918, kdy je po svém posledním zranění převezen zpět do Německa.

Academia, 612 stran, 695 Kč

Obal knihy

Hana Whitton: Anna Česká

Císař Karel IV. získal pro svou dceru Annu výhodnou partii – anglického krále! Mladičká česká princezna se za Richarda II. provdá v šestnácti letech a přicestuje do svého nového domova. Královský dvůr cizí nevěstu přijme zprvu chladně, ale mírná a laskavá Anna Česká brzy prokáže, že je dcerou mistra diplomacie Karla IV. Obratným jednáním si postupně získá anglickou šlechtu. Dokáže si získat i lásku temperamentního Richarda?

Alpress, 288 stran, 269 Kč

Obal knihy

Goran Marković: Česká škola neexistuje

Kniha přináší pohled na Československo očima cizince, který v Praze prožil jedno z nejdůležitějších období svého života. Goran Marković, osobnost srbské kinematografie, studoval režii na FAMU v druhé polovině šedesátých let. Autor komentuje každodennost socialistické společnosti i rozhodující úsek československých dějin kulminující v roce 1968. Ve stejné době zažívala období své největší slávy filmová fakulta, když na ní do počátku normalizace vyučovali například spisovatel Milan Kundera nebo režisér Elmar Klos.

Obal knihy

Agatha Christie: Smrt na Nilu

Linnet Ridgewayová má vše, co si může žena přát. Je mladá a půvabná, zámožná, slavná a také zvyklá dostat vždy to, po čem touží. Když ji nejlepší přítelkyně Jacqueline de Bellefort požádá, aby zaměstnala mladíka Simona Doyla, do nějž se bláznivě zamilovala a chce si ho vzít, majitelka obrovského panství jí velkoryse vyhoví. Věci však naberou spád a paní Doylovou se záhy stává okouzlující Linnet. Novomanželé vyrážejí na svatební cestu do Egypta, kde dovolenou tráví i detektiv Hercule Poirot, který tuto anglickou celebritu zná stejně dobře jako zbytek turistické výpravy. Text čte herec a dabér Lukáš Hlavica.

OneHotBook, 10 hodin 32 minut, 339 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám