Hlavní obsah

Nové knihy: Dvořáková, Opatřilová a Meyer

Právo, Jan Šída

V prvním týdnu roku 2021 najdeme v nabídce knihu pro děti od Martiny Dvořákové. Dále detektivní román od Lisy Gardnerové nebo publikaci zabývající se kybernetickými útoky, kterou napsala dvojice Burns a Olson.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Lisa Gardnerová: Hledej mě

Dům pětičlenné rodiny je momentálně místem činu: čtyři z nich jsou brutálně zavražděni, zbývající – šestnáctiletá dívka – zmizela. Měla štěstí a podařilo se jí uniknout? Nebo je její zmizení důkazem něčeho děsivého? Případ vyšetřuje detektiv D. D. Warrenová, ale i mstitelka Flora Daneová. Ačkoli každá z nich vnímá spravedlnost jinak, musí společně sledovat stopy, které tu po mladé ženě – ať už je oběť, nebo podezřelá – zůstaly.

Kalibr, 416 stran, 399 Kč

Obal knihy

Martina Dvořáková: Modrotisková pohádka

Vašíkův tatínek je barvíř. Jenže mu nedorazila dodávka indigovníku – a bez něj nebude žádný modrotisk! Naštěstí se Vašík náhodou ocitne v modrobílém království, kde potká motýla modráska, modrého ježka Azura, vílu Rozárku a také princeznu Indigo. Ta mu přislíbí zásoby indigovníku, jen musí splnit tři úkoly.

Pointa, 80 stran, 299 Kč

Obal knihy

Veronika Opatřilová: Ostrov žije

O obyvatelích zátoky Steephill Cove se vždycky povídalo, že jsou tak trochu podivíni. Ta holka, Kite, tančí v lese nahá a jeho, Grasse, viděli za úplňku lovit divokou zvěř. Betony, která žije v bezpečí hlavního města, těm povídačkám nevěří. Její život je poklidný, dokud se jedné květnové noci něco nestane a celý ostrov se nepromění v divočinu. Aby se všichni tři společně pokusili napravit, co se stalo, budou se muset stát někým jiným, objevit v sobě sílu i slabost, o kterých neměli tušení.

Pointa, 240 stran, 269 Kč

Obal knihy

Naďa Horáková: Falešná kočička

Nevěra, mladé dívky a movití pánové, to vše spojuje tři detektivní příběhy odehrávající se v Brně. Mrazivý dech Johany začíná bizarní smrtí protřelého právníka. A co s ní mají společného pověst o Ledové Johaně, oblíbený míchaný nápoj a krásná Marcela, návrhářka luxusního prádla, musí vypátrat nadporučík Adam Vonka. Falešná kočička dá odpověď na to, proč byla zavražděna účetní mezi policisty oblíbené restaurace a proč i policisté mohou mít máslo na hlavě a tajit své hříchy. Ve Zlatém mámení policisté řeší smrt majitele realit, zavražděného den před vlastní svatbou.

Moba, 296 stran, 231 Kč

Obal knihy

Deon Meyer: Poslední lov

Když kapitánu Bennymu Griesselovi přistane na stole spis s odloženým případem, neochotně se spolu se svým partnerem Vaughnem Cupidem, kolegou z jihoafrické elitní policejní jednotky Jestřábů, pustí do ověřování důkazů, které se vztahují ke zmizení – a možné vraždě – bývalého policisty Johnsona Johnsona. Ten totiž zmizel na jedné z nejluxusnějších vlakových linek směřujících z Kapského Města do Pretorie. Odpovědi, které Griessel a Cupido hledají, mohou znát dva Johnsonovi spolucestující, jenže to vypadá, že se dočista vypařili. Těch několik stop, na které Benny a Vaughn narazili, navíc napovídá, že by mohlo jít o snahu zamaskovat mezinárodní skandál.

Moba, 512 stran, 319 Kč

Obal knihy

Neil Cross: Posedlost

John Luther je specialista na vraždy s mimořádnou rychlostí při řešení případů. Je obsesivní, instinktivní a náruživý. Nikdo, kdo kdy stál na jeho straně, o něm nemůže říct nic špatného. Ale nyní se proslýchá, že je Luther špatný – ne zkorumpovaný, ne podplacený, ale ztrápený. Po letech řešení těch nejzvrácenějších zločinů v drsném londýnském podsvětí vzkypěl jeho potlačovaný vztek, který někdy sotva dokáže ovládat. Občas jej to dovádí na pokraj šílenství a nutí dělat věci, které by žádný jiný detektiv neudělal a neměl dělat.

Moba, 408, 239 Kč

Obal knihy

David Burns, J.R. Olson: Pravidla nasazení

Kybernetický útok na tři nejmocnější světová námořnictva žene dotčené státy do hrozící 3. světové války. Rafík Rošed je jeden z nejhledanějších lidí na světě, terorista s hlubokou nenávistí vůči západním zemím. Ukrývá se v Severní Koreji, kde ve službách Kim Čong-una provádí tajné kybernetické útoky. Tentokrát je však připravený provést mistrovský kousek – infikovat velicí systémy světových armád počítačovým virem, který nejen ovládne celou síť, ale je i určitou formou umělé inteligence, schopné učit se umění války.

Kalibr, 288 stran, 279 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám