Hlavní obsah

Nové knihy: Bellmarová, Manningová a Stančík

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protože se kvapem blíží jedenáctý ročník taneční soutěže StarDance, nebude jistě od věci přečíst si publikaci Tanec je vášeň, která přibližuje jak historii jednotlivých tanců, tak i vhled do etikety. Dále si čtenáři v aktuální nabídce užijí historické romány, detektivky i audioknihu věnovanou válečnému hrdinovi Pravomilu Raichlovi.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Sophie Oliverová: Grandhotel Schwarzenberg – Cesty osudu

Kniha zavede čtenáře do exkluzivních lázní v bavorských Alpách Bad Reichenhall roku 1905. Mladá Anna Gmeinerová se zamiluje do Michaela. Oba touží po lepším životě. Michael se rozhodne hledat své ve světě a Annu si později přivézt. Pak však dojde k hroznému zločinu a Anna je přinucena provdat se za jiného muže.

Moba,296 stran, 299 Kč

Obal knihy

Elena Bellmarová: Vražedná Mallorca - Dcery hněvu

Vyšetřovatel major Toni Morales přjíždí z pevniny na Mallorcu, do Palmy, aby nastoupil do funkce šéfa mordparty, ale zároveň chce přijít na kloub vraždě svého nevlastního bratra. O tomto jeho „osobním poslání“ však nikdo neví, nikdo ani netuší, že Toni nevlastního bratra měl. Pikantní je i skutečnost, že Toniho manželka Mel je advokátka, a tak nezřídka dochází k tomu, že ona zastupuje obviněné ze zločinů, které vyšetřuje její manžel…

Moba, 272 stran, 299 Kč

Obal knihy

John E. Douglas, Mark Olshaker: Mindhunter - Lovci myšlenek

John Douglas, agent FBI, se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlal ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. Pátral po vrazích, kteří se neslavně proslavili jako „Trailside Killer“ v San Franciscu nebo „Atlantský vrah dětí“. Desítky sériových vrahů konfrontoval, vedl s nimi rozhovory a zkoumal jejich psychiku – patřili mezi ně Charles Manson, Richard Speck a mnozí další.

Jota, 421 stran, 398 kč

Obal knihy

Elizabeth Gilbertová: Město dívek

Léto roku 1940. Devatenáctiletá Vivian Morrisová přijíždí do New Yorku s kufrem a šicím strojem, vyhnaná svými zoufalými rodiči. I když její krejčovský talent a umění perfektně natočit vlasy jí nezajistily postup do druhého ročníku na slavné Vassar College, brzy začíná vydělávat jako krejčová v kabaretním divadle na Manhattanu, které se honosí rozkošně špatnou pověstí. Zde se děvče rychle stává miláčkem varietních tanečnic a mění brak a pozlátko na kreace pro bohyně. Román o půvabu, sexu a dobrodružství, román o mladé ženě, která zjišťuje, že nemusíte být dobrou dívkou, abyste byla dobrým člověkem.

Jota, 424 stran, 398 Kč

Obal knihy

Maye Musková: Když má žena plán

Maye Musk je okouzlující supermodelka, kterou nejčastěji potkáte na palubě letadla nebo v pevně semknutém a velmi neotřelém kruhu rodiny a přátel. Ne vždy byl její život tak jednoduchý, ne vždy patřila mezi smetánku. V jednatřiceti zůstala na výchovu svých tří dětí sama a ve snaze je zaopatřit se často pohybovala na hranici chudoby. A kdo jsou její tři děti? Elon Musk, podnikatel, inženýr a filantrop, Tosca Musk, producentka, režisérka a spoluzakladatelka streamingové platformy Passionflix, a Kimbal Musk, podnikatel a restauratér se zájmem o inovativní pěstitelství a vzdělávání dětí v přírodním prostředí.

Jota, 264 stran, 398 Kč

Obal knihy

Jérôme Loubry: Obr z mlhy

Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je pověřen detektiv Stan Mitchell, který ale navzdory bohatým zkušenostem a přirozené houževnatosti nenachází dostatek vodítek. Vrah přezdívaný Obr beze stopy mizí v mlhavých ulicích skomírajícího města. A Mitchellova posedlost jeho dopadením roste.

Metafora, 256 stran, 329 Kč

Obal knihy

Kirsty Manningová: Nefritová lilie

1939: Dvě dívky se potkávají v Šanghaji, známé jako „Paříž Východu“. Nádherná Li, která zde vyrůstala, a Romy – židovské děvče, jež do Šanghaje uprchlo spolu se svými rodiči z nacisty okupované Vídně. Dvojice se rychle spřátelí a za krátkou dobu je prakticky nerozlučná.

2016: Alexandra odjíždí z Londýna se zlomeným srdcem a vrací se do rodné Austrálie, aby mohla být se svými prarodiči – Romy a Wilhelmem. Po matce jí zůstal jenom nefritový přívěšek ve tvaru lilie.

Metafora, 424 stran, 382 Kč

Obal knihy

Jonas T. Bengtsson: Ze sídliště

Danny je nečekaně propuštěn z vězení, kde si odpykával osmiletý trest za násilnosti a ublížení na zdraví. Přijíždí do Kodaně, aby vyhledal své jediné přátele, Malika a Christiana. Všichni tři pocházejí ze stejného prostředí, vyrůstali na neutěšeném sídlišti, kde bylo násilí a kriminalita na denním pořádku.

Odeon, v edici Světová knihovna, 304 stran, 359 Kč

Obal knihy

Gill Thompson: Oceán mezi námi

Po jednom z náletů je v ulicích Londýna nalezena zraněná žena. Nepamatuje si vůbec nic, jen že ztratila cosi nesmírně drahého...

Malý chlapec zatím naříká v sirotčinci a v srdci chová naději, že se pro něj matka vrátí. Místo toho však skončí s příslibem rajského života na palubě lodi mířící do Austrálie. A přitom se sám sebe ptá: Jak mě máma v té zemi za oceánem najde?

Ikar, 312 stran, 359 Kč

Obal knihy

Julia Quinnová: Bridgertonovi – Čekanka

Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska. A nejvíc mu vadilo, že všichni hltali klepy z pera lady Whistledownové, která se o něm zmiňovala snad v každém ze svých sloupků. Po návratu z ciziny však zjistil, že se mnohé změnilo – především jeho stará dobrá kamarádka Penelope.

Ikar, 320 stran, 299 Kč

Obal knihy

Milan Degen, Zdeněk Chlopčík, Jitka Škápíková: Tanec je vášeň

Tanec je fenomén, který provází lidstvo od nepaměti a nezná hranic. Výpravná obrazová publikace zachycuje dějiny tance od dávné historie, zaznamenané na pravěkých jeskynních malbách, přes putování po hradech a zámcích i venkovských slavnostech a hospodách až po společenské tance ve dvacátém století a tradici plesových sezon. Přibližuje taneční specifika jednotlivých kultur, všímá si, které tance zanikly, které přežily a proč, jaké byly nejoblíbenější tance v české kotlině a jak se proměňovala pravidla etikety s tancem spojené.

Universum, 208 stran, 399 Kč

Obal knihy

Petr Stančík: Pravomil

Nový román nositele ceny Magnesia Litera Petra Stančíka, inspirovaný skutečným příběhem válečného hrdiny Pravomila Raichla, Autor prostřednictvím fiktivního deníku hlavní postavy posluchače provede dějinami 20. století a umně splétá reálné a smyšlené události do pohnutého příběhu o rozhodnutí vzít spravedlnost do vlastních rukou. Titul načetli herci Pavel Batěk, Jitka Ježková a Jan Vlasák.

OneHotBook, 12 hodin 8 minut, 369 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám