Hlavní obsah

Nové knihy: Bellmarová, Manningová a Stančík

Právo, Jan Šída

Protože se kvapem blíží jedenáctý ročník taneční soutěže StarDance, nebude jistě od věci přečíst si publikaci Tanec je vášeň, která přibližuje jak historii jednotlivých tanců, tak i vhled do etikety. Dále si čtenáři v aktuální nabídce užijí historické romány, detektivky i audioknihu věnovanou válečnému hrdinovi Pravomilu Raichlovi.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Sophie Oliverová: Grandhotel Schwarzenberg – Cesty osudu

Kniha zavede čtenáře do exkluzivních lázní v bavorských Alpách Bad Reichenhall roku 1905. Mladá Anna Gmeinerová se zamiluje do Michaela. Oba touží po lepším životě. Michael se rozhodne hledat své ve světě a Annu si později přivézt. Pak však dojde k hroznému zločinu a Anna je přinucena provdat se za jiného muže.

Moba,296 stran, 299 Kč

Obal knihy

Elena Bellmarová: Vražedná Mallorca - Dcery hněvu

Vyšetřovatel major Toni Morales přjíždí z pevniny na Mallorcu, do Palmy, aby nastoupil do funkce šéfa mordparty, ale zároveň chce přijít na kloub vraždě svého nevlastního bratra. O tomto jeho „osobním poslání“ však nikdo neví, nikdo ani netuší, že Toni nevlastního bratra měl. Pikantní je i skutečnost, že Toniho manželka Mel je advokátka, a tak nezřídka dochází k tomu, že ona zastupuje obviněné ze zločinů, které vyšetřuje její manžel…

Moba, 272 stran, 299 Kč

Obal knihy

John E. Douglas, Mark Olshaker: Mindhunter - Lovci myšlenek

John Douglas, agent FBI, se na konci 70. let ve snaze pomoci rozvoji kriminalistiky odhodlal ponořit do psychologie vraždy a přiblížit se znepokojivě blízko skutečným netvorům. Pátral po vrazích, kteří se neslavně proslavili jako „Trailside Killer“ v San Franciscu nebo „Atlantský vrah dětí“. Desítky sériových vrahů konfrontoval, vedl s nimi rozhovory a zkoumal jejich psychiku – patřili mezi ně Charles Manson, Richard Speck a mnozí další.

Jota, 421 stran, 398 kč

Obal knihy

Elizabeth Gilbertová: Město dívek

Léto roku 1940. Devatenáctiletá Vivian Morrisová přijíždí do New Yorku s kufrem a šicím strojem, vyhnaná svými zoufalými rodiči. I když její krejčovský talent a umění perfektně natočit vlasy jí nezajistily postup do druhého ročníku na slavné Vassar College, brzy začíná vydělávat jako krejčová v kabaretním divadle na Manhattanu, které se honosí rozkošně špatnou pověstí. Zde se děvče rychle stává miláčkem varietních tanečnic a mění brak a pozlátko na kreace pro bohyně. Román o půvabu, sexu a dobrodružství, román o mladé ženě, která zjišťuje, že nemusíte být dobrou dívkou, abyste byla dobrým člověkem.

Jota, 424 stran, 398 Kč

Obal knihy

Maye Musková: Když má žena plán

Maye Musk je okouzlující supermodelka, kterou nejčastěji potkáte na palubě letadla nebo v pevně semknutém a velmi neotřelém kruhu rodiny a přátel. Ne vždy byl její život tak jednoduchý, ne vždy patřila mezi smetánku. V jednatřiceti zůstala na výchovu svých tří dětí sama a ve snaze je zaopatřit se často pohybovala na hranici chudoby. A kdo jsou její tři děti? Elon Musk, podnikatel, inženýr a filantrop, Tosca Musk, producentka, režisérka a spoluzakladatelka streamingové platformy Passionflix, a Kimbal Musk, podnikatel a restauratér se zájmem o inovativní pěstitelství a vzdělávání dětí v přírodním prostředí.

Jota, 264 stran, 398 Kč

Obal knihy

Jérôme Loubry: Obr z mlhy

Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je pověřen detektiv Stan Mitchell, který ale navzdory bohatým zkušenostem a přirozené houževnatosti nenachází dostatek vodítek. Vrah přezdívaný Obr beze stopy mizí v mlhavých ulicích skomírajícího města. A Mitchellova posedlost jeho dopadením roste.

Metafora, 256 stran, 329 Kč

Obal knihy

Kirsty Manningová: Nefritová lilie

1939: Dvě dívky se potkávají v Šanghaji, známé jako „Paříž Východu“. Nádherná Li, která zde vyrůstala, a Romy – židovské děvče, jež do Šanghaje uprchlo spolu se svými rodiči z nacisty okupované Vídně. Dvojice se rychle spřátelí a za krátkou dobu je prakticky nerozlučná.

2016: Alexandra odjíždí z Londýna se zlomeným srdcem a vrací se do rodné Austrálie, aby mohla být se svými prarodiči – Romy a Wilhelmem. Po matce jí zůstal jenom nefritový přívěšek ve tvaru lilie.

Metafora, 424 stran, 382 Kč

Obal knihy

Jonas T. Bengtsson: Ze sídliště

Danny je nečekaně propuštěn z vězení, kde si odpykával osmiletý trest za násilnosti a ublížení na zdraví. Přijíždí do Kodaně, aby vyhledal své jediné přátele, Malika a Christiana. Všichni tři pocházejí ze stejného prostředí, vyrůstali na neutěšeném sídlišti, kde bylo násilí a kriminalita na denním pořádku.

Odeon, v edici Světová knihovna, 304 stran, 359 Kč

Obal knihy

Gill Thompson: Oceán mezi námi

Po jednom z náletů je v ulicích Londýna nalezena zraněná žena. Nepamatuje si vůbec nic, jen že ztratila cosi nesmírně drahého...

Malý chlapec zatím naříká v sirotčinci a v srdci chová naději, že se pro něj matka vrátí. Místo toho však skončí s příslibem rajského života na palubě lodi mířící do Austrálie. A přitom se sám sebe ptá: Jak mě máma v té zemi za oceánem najde?

Ikar, 312 stran, 359 Kč

Obal knihy

Julia Quinnová: Bridgertonovi – Čekanka

Colina Bridgertona už unavovalo, že ho lidé považují pouze za okouzlujícího hejska. A nejvíc mu vadilo, že všichni hltali klepy z pera lady Whistledownové, která se o něm zmiňovala snad v každém ze svých sloupků. Po návratu z ciziny však zjistil, že se mnohé změnilo – především jeho stará dobrá kamarádka Penelope.

Ikar, 320 stran, 299 Kč

Obal knihy

Milan Degen, Zdeněk Chlopčík, Jitka Škápíková: Tanec je vášeň

Tanec je fenomén, který provází lidstvo od nepaměti a nezná hranic. Výpravná obrazová publikace zachycuje dějiny tance od dávné historie, zaznamenané na pravěkých jeskynních malbách, přes putování po hradech a zámcích i venkovských slavnostech a hospodách až po společenské tance ve dvacátém století a tradici plesových sezon. Přibližuje taneční specifika jednotlivých kultur, všímá si, které tance zanikly, které přežily a proč, jaké byly nejoblíbenější tance v české kotlině a jak se proměňovala pravidla etikety s tancem spojené.

Universum, 208 stran, 399 Kč

Obal knihy

Petr Stančík: Pravomil

Nový román nositele ceny Magnesia Litera Petra Stančíka, inspirovaný skutečným příběhem válečného hrdiny Pravomila Raichla, Autor prostřednictvím fiktivního deníku hlavní postavy posluchače provede dějinami 20. století a umně splétá reálné a smyšlené události do pohnutého příběhu o rozhodnutí vzít spravedlnost do vlastních rukou. Titul načetli herci Pavel Batěk, Jitka Ježková a Jan Vlasák.

OneHotBook, 12 hodin 8 minut, 369 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám