Hlavní obsah

Norští a-ha nakonec v Praze vystoupí 1. května

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A-ha, skandinávská popová kapela, která se stala jedním ze symbolů osmdesátých let, přijede do pražské O2 arény 1. května.

Foto: Brainzone

A-ha

Článek

A-ha navštíví Prahu v rámci svého evropské turné, které se už dvakrát odkládalo.

Skupinu tvoří pořád původní členové – Morten Harket, Magne Furuholmen a Paul Waaktaar-Savoy. Koncert věnují pětatřicátému výročí nejslavnějšího alba Hunting High and Low, ze kterého pochází i celosvětový hit Take On Me.

Skupina má odehrát všech deset skladeb z debutového alba Hunting High and Low z roku 1985 v pořadí, v jakém byly původně nahrány, včetně Take On Me nebo The Sun Always Shines On T.V. a pak přidají i aktuální materiál.

Rolling Stones budou nahrávat s novým bubeníkem Jordanem

Kultura

„Na Hunting High and Low není žádná píseň, na kterou bychom se během živého hraní netěšili. Díky play-listu, který kopíruje pořadí alba, se z koncertu stane úplně jiný typ show než cokoli, co jsme předtím udělali,“ tvrdí kytarista Paul Waaktaar-Savoy.

Kapela vznikla v Oslu v roce 1982. Konec ohlásila v roce 1994 a pak znovu v roce 2010, ale vždy se vrátila. V roce 2015 vydali desku Cast in Steel.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám