Hlavní obsah

Noc na Karlštejně se hraje na Malé Straně

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiéry nové muzikálové inscenace Noc na Karlštejně uvede v pátek a v sobotu Hudební divadlo Karlín pod širým nebem na nádvoří Nosticova paláce na Malé Straně. Barokně upravený Nosticův palác umístěný v čele Maltézského náměstí je dnes sídlem Ministerstva kultury. Divadlo se na jeho nádvoří hraje poprvé.

Foto: Milan Papežík

Bobby Long v Olomouci (18.10.2015, ArtUm Centrum)

Článek

To ovšem zdaleka neplatí o muzikálu Noc na Karlštejně, který vznikl jako jevištní zpracování populárního hudebního filmu Zdeňka Podskalského (a ten byl opět inspirován stejnojmennou veselohrou Jaroslava Vrchlického) s písničkami Karla Svobody a texty Ladislava Štaidla, v němž Karla IV. a jeho neposlušnou manželku Elišku Pomořanskou ztvárnili Vlastimil Brodský a Jana Brejchová.

Nyní se muzikál vrací na scénu v nastudování režiséra Petra Novotného a pod taktovkou Františka Drse, v choreografii Richarda Hese, s výpravou Ivo Žídka a kostýmy Lucie Loosové. Autorem scénáře je syn filmového režiséra Zdeněk Podskalský ml. V roli Karla IV. se budou střídat Petr Štěpánek a Pavel Rímský, Elišku vytvoří Kateřina Brožová nebo Monika Absolonová, arcibiskupa Arnošta z Pardubic Petr Kostka a Radoslav Brzobohatý, který ostatně již třetím rokem hraje Karla IV. v inscenaci pardubického souboru na Kunětické hoře. Dále se v muzikálu objeví Václav Vydra, Václav Vostarek, Bohuš Matuš, Jan Urban, Lumír Olšovský, Hana Holišová, Jitka Schneiderová a další.

Na nádvoří Nostického paláce se bude hrát až do srpna každý čtvrtek, pátek a sobotu od 20.45. Předprodej vstupenek v ceně od 390 do 590 Kč je v pokladně HDK v Kongresovém centru Praha, pokladna v Nosticově paláci je v den představení otevřena od 18.00 do 21.00. V září se muzikál přesune pod střechu Kongresového centra a pod širé nebe by se měl vrátit opět v červnu 2005.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám