Hlavní obsah

Na lodi, na vinici, na střechách, v kempech. Tam všude se bude letos v létě hrát

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební skupiny a zpěváci se po nucené pauze vyvolané pandemií koronaviru vracejí na scénu. Jelikož však byly některé festivaly a akce zrušeny či přeloženy, mnozí vyrazí či již vyrazili na netradiční místa. V sobotu například skončilo koncertní turné na zahradách, série šesti koncertů písničkáře Thoma Artwaye.

Foto: Nicola Bernard

Kabát se představí na přehlídce Summer Arena 2020. Zleva zpěvák Josef Vojtek a baskytarista Milan Špalek.

Článek

Finišuje také blok koncertů nazvaný Vzhůru na palubu, kdy hudebníci vystupují na lodi, která s nimi a jejich fanoušky pluje dvě hodiny po Vltavě v Praze. V pátek se takto představila skupina Poetika, v sobotu O5 a Radeček. Již 30. června vyvrcholí celá akce koncertem Jakuba Děkana a jeho kapely. Poté by se měla vystoupení na palubě odehrávat nárazově.

Připravena je série Hudba na vinicích, na které se budou střídat David Koller, Tomáš Klus, Anna K, Mig 21 a Pokáč. Už 5. července se David Koller spolu s předskakující Terezou Balonovou představí ve vinařství Sonberk nedaleko Mikulova. O den později na stejném místě vystoupí Pokáč.

„Koncerty nebudou stejné. Někdy zahrajeme něco jemnějšího, jindy něco tvrdšího. Program měníme na každém vystoupení,“ řekl David Koller.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Koller bude hrát na vinicích.

Série Hudba na vinicích potrvá do 29. srpna. Koncerty se odehrají i na vinicích Chateau Valtice, Lahofer Znojmo a Johann W Třebívlice. Během léta se na uvedených místech vystřídá všech pět účinkujících.

Šumperská popová skupina O5 a Radeček odehraje Turné na střechách. Začne 22. července na střeše pražského obchodního domu Kotva a pokračovat bude o den později v Hradci Králové, další den ve Zlíně, 29. července v Zábřehu a 30. července v Olomouci. Role předskokana se na všech koncertech ujal písničkář Láska.

„Koronavirus je nakonec i k něčemu dobrý. Vzhledem ke spoustě zrušených koncertů máme čas po letech zopakovat vystoupení na střechách. Už se těšíme, jak budeme s fanoušky prožívat společnou závrať,“ řekl zpěvák skupiny O5 a Radeček Tomáš Polák.

Foto: BrainZone - Ondřej Pýcha

Skupina O5 a Radeček vydala album příjemných melodických písniček.

Chystá se také menší putovní přehlídka Přehrady Fest On The Road, která nahradí velkou akci Přehrady Fest, jež byla odložena na příští rok. Hrát se bude na Vranově, Seči i Hostivařské přehradě v Praze a na koncertech vystoupí Xindl X, Pokáč, UDG, Sebastian, Pavel Callta, Voxel, Atmo Music a další. Termíny i program budou upřesněny.

Šest měst navštíví putovní Summer Arena 2020. Program koncertů pod širým nebem zatím není přesně stanovený. Na pódiu se ale představí Lucie, Kabát, Daniel Landa, Wanastowi Vjecy, Chinaski, Anna K, Vojtěch Dyk a B-Side Band, Čechomor a koncertní verze divácky úspěšného muzikálu Děti ráje.

Summer Arena 2020 nabídne Lucii, Kabát, Daniela Landu, Wanastowi Vjecy, Chinaski a další

Festivaly

Vše se odehraje 22. až 25. července v Jihlavě, 29. července až 8. srpna v Brně, 13. až 22. srpna v Ostravě, 26. až 29. srpna v Plzni, 2. až 12. září v Praze a 16. až 19. září v Liberci.

Připravena je rovněž festivalová série Letokruh. Od 15. do 18. července v Brně, od 22. do 25. července v Hradci Králové a od 29. července do 1. srpna v Praze vystoupí Kryštof, Marek Ztracený, Horkýže Slíže, Inékafe, No Name, Pokáč, Rybičky 48 a další.

Počet diváků na jednotlivých akcích bude odpovídat aktuálnímu nařízení vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám