Hlavní obsah

Martin Pechlát v roli kastelána, který sabotuje počty návštěvníků na zámku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postavu kastelána Josefa hraje v nové české komedii Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka herec Martin Pechlát. Typickým rysem kastelána Josefa je, že chce mít takzvaně „klid a nohy v teple“. A tomu odpovídá i jeho činnost, či spíše nečinnost. A tak se oproti přání nových majitelů zámku v podání Hynka Čermáka a Tatiany Dykové snaží o co nejmenší návštěvnost.

Martin Pechlát o filmu Poslední aristokratkaVideo: Falcon

 
Článek

Kdo to neví, tak tzv. mufloni jsou pro kastelána ze zámku v komedii Poslední aristokratka lidi, kteří se dožadují zámeckých prohlídek.

„Josef se snaží, aby na hrad Kostku chodilo co možná nejmíň návštěvníků a nikdo nenarušoval jeho klid. To všechno se změní příchodem hraběcí rodiny, která má naopak zájem, aby tam návštěvníků chodilo co nejvíce a tím se plnila hraběcí pokladna,“ říká Martin Pechlát.

Foto: Falcon

Potomci šlechtického rodu poprvé v Česku

Foto: Falcon

Frank (Hynek Čermák) přijíždí na dávné rodové sídlo do Čech s dcerou Marií (Yvona Stolařová)

Foto: Falcon

Poslední aristokratka je čistě ryzí komedie

Na obsazení Martina Pechláta režisér Jiří Vejdělek myslel už v momentě, kdy psal scénář. „Chtěl jsem film pojmout tak, že se tam bude slučovat typický český humor se suchým anglosaským humorem a Martin je pro to ideální představitel,“ říká režisér snímku, jenž vstupuje do kin 24. října.

„Martin Pechlát je jeden z mých hereckých talismanů. Pokud to jen trochu jde, snažím se ho obsadit do každého ze svých filmů. Navíc je to čahoun, který se tak může dívat na sporého pana hraběte v podání Hynka Čermáka hezky spatra,“ dodává Vejdělek.

Poslední aristokratka

Film vypráví příběh rodilého Newyorčana Franka, který díky svým šlechtickým předkům získá dávné rodové sídlo – zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s rodinou na velký návrat do Čech.

Foto: Falcon

Martin Pechlát

Po příjezdu rodina zjišťuje, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán Josef, bodrá hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová) a hypochondrický údržbář Krása (Pavel Liška).

Aristokratka je lehkonohá, říká o svém novém filmu režisér Jiří Vejdělek

Kultura

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám