Hlavní obsah

Koronavirový klip kapely 20 Minutes oslavuje sedmdesátá léta

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina 20 Minutes představuje nový klip k singlu Ocean z připravovaného akustického alba Parallel Lines, které mělo být původně pokřtěno v květnu v pražském Vnitroblocku. Klip se natáčel tři dny před vyhlášením nouzového stavu kvůli pandemii Covid-19.

Klip kapely 20 Minutes k písni OceanVideo: Archiv kapely

 
Článek

S jeho vyhlášením se hodně změnilo, a to i pro muzikantky Simonu a Denisu Katzer, která kapelu tvoří. „Přišly jsme o všechno hraní, které nás živí. Nevěděly jsme, jak dlouho to bude trvat, zda si máme hledat jinou práci a kdy zase budeme moc hrát. Zveřejnily jsme o tom příspěvek na sociálních sítích a jeden z našich fanoušků se ozval, že by si rád koupil cédéčko, na kterém právě pracujeme,“ říká zpěvačka, kytaristka a producentka singlu Denisa Katzer.

„Tak se strhla lavina podpory a lidé si začali předobjednávat album, které ještě není ani hotové. Dodělávaly jsme zrovna ale klip k singlu Ocean, a tak jsme ho využily jako poděkování těm, kteří přispěli. Předprodej stále běží na našich sociálních sítích,” dodává Denisa Katzer. Pod klipem je podepsaný kameraman Dominik Kučera a na zvuku pracoval dvorní zvukař 20 Minutes Adam Pakosta.

Peter Aristone představuje píseň a klip o současném vyhraněném světě

Kultura

Kapela 20 Minutes je na scéně již deset let, proto na konec roku chystá velkou narozeninovou oslavu. „Pokud všechno dobře dopadne, nebudeme oslavovat jen deset let vzniku kapely, ale i solidaritu lidí,” uzavírá zpěvačka Simona Katzer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám