Hlavní obsah

Kateřina Marie Tichá bude zpívat s kapelou zesnulého Davida Stypky

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkářka Kateřina Marie Tichá vydala loni na podzim debutové album Sami a v sobotu za ně získala při předávání Cen Anděl titul Objev roku. Současně oznámila začátek spolupráce s frýdecko-místeckou kapelou Bandjeez, která provázela letos v lednu předčasně zesnulého Davida Stypku a aktuálně dokončila práci na jeho posledním albu Dýchej.

Foto: František Ortmann

Kateřina Marie Tichá se svou novou kapelou Bandjeez.

Článek

„Je to pro mě velká čest. Každý interpret sní o tom mít podporu tak výjimečných hudebníků, jako jsou Bandjeez. Známe se s kluky pět let. Ale až teď přišly společné jamy, setkání a hraní ve zkušebně. Potvrdilo se to, co jsme všichni věděli. Pohybujeme se jako lidi i jako muzikanti na stejné lodi. S Bandjeez jsme se spřátelili už během turné s kapelou Jelen. Na ně před lety s Davidem Stypkou vyrazili jako předkapela. Od té doby jsme toho jako muzikanti i přátelé zažili spoustu. Když mi kluci nabídli spolupráci, bylo to pro mě ve světle událostí posledního půl roku úplně jasné rozhodnutí,” vysvětlila Tichá.

Kapela ve složení Matěj Drabina (bicí), Pavel Sotoniak (klávesy), Maro Zeman (baskytara), Matouš Rohovský (kytara) a Kateřina Marie Tichá (zpěv) odehraje svůj první samostatný koncert 8. července na palubě parníku Odra v Praze.

Matěj Drabina ke spolupráci říká: „S Kateřinou se potkáváme jako přátelé, ale i jako muzikanti několik let. Právě jsme dokončili Davidovo třetí album. Kateřina s námi velkou část nahrávání trávila ve studiu. Stejně jako na předchozím albu Neboj doprovázela nahrávku vokály. Její písně nás vždycky bavily a jsou velice blízko našemu vnímání hudby. Koketovali jsme s myšlenkou provázet Kateřinu na její další hudební dráze. Hned po prvních společných hraních do sebe vše zapadlo, jak má, a než jsme se nadáli, už jsme zkoušeli jako Kateřina Marie Tichá a Bandjeez.“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám