Hlavní obsah

Kapelu The Cure opustil baskytarista Simon Gallup

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Simon Gallup, dlouholetý baskytarista britských The Cure, oznámil, že po více než čtyřiceti letech kapelu opouští. „S poněkud těžkým srdcem musím oznámit, že už nejsem členem The Cure! Hodně štěstí všem,“ napsal na Facebooku. V jednom z komentářů dodal, že ho „omrzelo podvádění“. Více ale k odchodu neuvedl.

Foto: ČTK

Simon Gallup ohlásil odchod z The Cure, později ale status zase smazal.

Článek

Jak to s Gallupovým oznámeným odchodem nakonec dopadne, je ale stále trochu nejisté, neboť baskytarista později po obrovské vlně publicity zmíněný status na Facebooku zase smazal.

Gallup se k The Cure poprvé připojil v roce 1979, rok po jejich vzniku. V roce 1982 byl po hádce a fyzickém konfliktu se zpěvákem Robertem Smithem na konci turné k albu Pornography z kapely vyloučen. O dva roky později se do ní ale vrátil.

Sám Robert Smith přitom v jednom z nedávných rozhovorů zdůraznil, že Gallup je srdcem kapely. „Léta, desetiletí byl na veřejnosti často přehlížen, neposkytuje rozhovory. Ale pro mě je v tom, co děláme, naprosto nezbytný,“ přiznal Smith v rozhovoru pro server NME. „Za ta léta jsme měli několik těžkých období, ale podařilo se nám udržet velmi silné přátelství.“

RECENZE: The Cure léčili Prahu skoro tři hodiny, tentokrát víc zvesela

Kultura

Zatím poslední album vydali The Cure v roce 2008. Jmenuje se 4:13 Dream a v jejich diskografii je třinácté studiové. V roce 2019 byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. V nedávném rozhovoru pro The Sunday Times Smith řekl, že další jejich album může být poslední, protože, jak přiznal, měl problémy se psaním textů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám