Hlavní obsah

Kapela Vlny přichází s klipem k písni Vlak

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Debutové eponymní album vyšlo kapele Vlny v roce 2016. Nyní vydává nové EP Vlak, které nahrávali v bratislavských LVGNC studios. S novým EP vychází i videoklip ke skladbě Vlak, jedná se o animovaný počin, kterého se ujali animátoři Lucia Jančárová a Ivan Štrobl. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Kapela Vlny v klipu k písni VlakVideo: archiv kapely

 
Článek

Bývá obvyklé, že kapela sdělí k příběhu klipu svou vizi, Vlny ale nechaly tvůrcům volnou ruku a nechaly výsledek na jejich uměleckém cítění.

„Když nám poslali první skici, bylo vymalováno. I když nemáme rozpočty na takové klipy, jaké mají velké kapely, vždycky se snažíme, aby byl výsledek co nejlepší. A bez přehánění si určitě myslíme, že se to Lucii a Ivanovi povedlo,” dodává Karel Kolčava.

Hudba skupiny Vlny je do velké míry inspirovaná životy jednotlivých členů a jejich zážitky. Zrcadlí se v příbězích písní, které jsou podle jejich slov v porovnání s předchozí tvorbou ještě přímočařejší.

„Mít plány je momentálně luxus, ale třeba nás to naučí žít ze dne na den a těšit se z malých věcí. Věřím, že se všeobecná situace co nejdřív vrátí do běžných kolejí a my nové písně odehrajeme i na koncertech,” uzavírá Kolčava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám