Hlavní obsah

Jsou tu zase. Iron Maiden se vrátí 7. července

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britskou skupinu Iron Maiden čeští metaloví fanoušci milují, a tak není divu, že se stále vrací. V rámci Legacy Of The Beast Tour vystoupí 7. července 2020 v Praze na Sinobo Stadium (bývalá Eden Arena).

Foto: Milan Malíček, Právo

Bruce Dickinson byl ve skvělé formě.

Článek

Před dvěma lety u nás hráli Iron Maiden naposledy na letišti v pražských Letňanech, i tentokrát půjde o letní akci pod širým nebem.

Skupina začínala už v 70. letech, a když se v roce 1982 připojil zpěvák Bruce Dickinson, prorazila do mainstreamu. Vznikly hity jako The Number Of The Beast, Fear Of The Dark a Bring Your Daughter… To The Slaughter. Během osmé dekády byl hymnický metal s dlouhými kytarovými na absolutním vrcholu. Nejvěrnější fandové je neopustili dodnes a také Dickinson, který sestavu na čas opustil, se nakonec vrátil.

Aktuální turné už navštívilo 39 zemí a zlákalo asi dva miliony fanoušků. Podle tvrzení pořadatelů bylo např. na legendárním festivalu Rock In Rio v Brazílii téměř 100 000 lidí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kytarista Janick Gers.

„Doposud jsme se měli na turné Legacy fantasticky a reakce na jevištní show a na všechny šílené rekvizity (včetně Eddieho!), které jsme představili, byly všude fenomenální. Celá skupina si užila spoustu zábavy a jsme opravdu nadšení, že se vracíme do Evropy, kde oslovíme ještě více našich fanoušků,“ řekl zpěvák Bruce Dickinson.

RECENZE: Iron Maiden časem zrají

Kultura

Speciálními hosty jsou skupiny Airbourne a Lord The Lost. Vstupenky budou v prodeji 15. listopadu 2019 v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám