Hlavní obsah

Hologramové turné Whitney Houstonové

Právo, Tereza Frýdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože příští rok v únoru uplyne osm let od doby, kdy gospelová zpěvačka Whitney Houstonová zemřela, diváci ji budou moci znovu spatřit na pódiu. Představí se v digitální podobě, jako 3D hologram, v rámci nově připravovaného turné.

Foto: ČTK/DPA/Britta Pedersen

Whitney Houston

Článek

Plány na jeho uskutečnění byly oznámeny již v roce 2016, nicméně až o tři roky později se podařilo společnosti BASE Entertainment získat oprávnění od Pat Houstonové, zpěvaččiny pozůstalé švagrové a její bývalé manažerky. Ta v současnosti spravuje dědictví hudebnice a v rozhovoru o tomto momentu promluvila blíže.

„Všechno je to o správném načasování. Posledních sedm let to pro nás bylo ještě příliš citlivé, ale teď už přišla vhodná doba,“ vysvětlila.

BASE zveřejnilo první obrázek z připravované šňůry. Je na něm zobrazena smějící se Whitney Houstonová, která drží v ruce mikrofon a je oděná do modrých džínů, zlaté bundy a bílé košile.

Na turné budou představeny její nejznámější hity I Will Always Love You, I Wanna Dance With Somebody nebo Higher Love.

Při vystoupeních ji bude doprovázet živá kapela, další zpěváci a tanečnice. Brian Becker, výkonný ředitel produkční společnosti, promluvil o chystané podobě blíže.

„Whitney Houstonová měla obrovský talent, který se nedá vyjádřit slovy a který překračoval veškeré hranice. Vytváříme nový typ teatrálního konceptu, který je navrhnutý tak, aby to co nejlépe zachytil. Její vystoupení byla charismatická a plná emocí. A to bychom rádi v rámci tohoto projektu divákům představili,“ sdělil.

Turné by mělo být zahájeno 23. ledna 2020 v Mexiku a zakončeno 3. dubna v běloruském Minsku. Na podzim stejného roku by se mělo představit také v Severní Americe.

Vystoupení virtuálních interpretů jsou v poslední době čím dál populárnější. Úplně první koncertní hologram měl Elvis Presley v roce 2007 po boku Céline Dionové v rámci jejího koncertu ve finále soutěže American Idol.

Během následujících let se digitálních podob dočkalo také několik dalších zesnulých umělců, například král popu Michael Jackson nebo raperská legenda Tupac Shakur.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám