Hlavní obsah

Česká kultura se představuje v Británii

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multižánrový festival české kultury Made in Prague Festival on/off 2020 se ve Velké Británii odehraje do konce listopadu. Nabízí výběr českých filmů, výtvarného umění a hudby. Vzhledem k lockdownu, který má být v Británii do 30. listopadu, probíhá v online formátu. Zájemci jej mohou zhlédnout prostřednictvím Vimea a sociálních sítí Českého centra Londýn.

Foto: Bontonfilm

Uveden bude i film Havel.

Článek

„Novinkou je programový formát, ale mise zůstává shodná. Chceme obohatit současnou britskou kulturní scénu o nejnovější ukázky české filmové tvorby, výtvarného umění či digitální hudby,“ říká ředitel Českého centra Londýn Přemysl Pela.

Z hraných filmů budou uvedeny snímky Havel, Šarlatán či Vlastníci, dokumentární tvorba je zastoupena například filmem Meky. Debatu s Miroslavem Žbirkou, která bude jako jediná vedena v živém vstupu, budou moci sledovat diváci nejen z Británie prostřednictvím Facebooku Českého centra Londýn 12. listopadu v 19 hodin.

Londýnská galerie Gossamer Fog představuje Matyáše Chocholu, připravena je výstava Andrey Vytlačilové a Josefa Zlamala Na konec světa a zpět ke kořenům i dosud nejrozsáhlejší expozice Krištofa Kintery ve Spojeném království.

Po loňském úspěchu se vrací také koncert elektronické hudby Electronica: Vision of Sound II, který se bude streamovat 28. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám