Hlavní obsah

Beats for Love budou. Pro několik tisíc lidí

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava se letos neuskuteční ani ve zmenšené variantě, pořadatelé další obří přehlídky Beats for Love se rozhodli přece jen omezenou verzi festivalu uspořádat. Už nyní je jisté, že třídenní akce se odehraje v původně plánovaném termínu 2. až 4. července, přičemž fanoušci taneční hudby budou rozděleni do dvou samostatných areálů, pravděpodobně s kapacitou po dvou tisících.

Foto: Beats

Areál Beats for Love.

Článek

„Akce se uskuteční v souladu s aktuálně platnými podmínkami, takže jsme připraveni kapacitu i navýšit, pokud dojde k dalšímu rozvolnění,“ řekl Právu zástupce festivalové produkce Matyáš Ožana.

První areál návštěvníkům nabídne oblíbenou scénu zaměřenou hlavně na taneční styl drum and bass, kde mezi hlavní hvězdy bude v pátek patřit Camo & Krooked z Rakouska, sobota pak bude věnována tvrdší odnoži zlomených beatů, vystoupí například DJ z Venezuely Zardonic. Poslední festivalový den v prvním areálu ovládnou představitelé oblíbeného neurofunkového vydavatelství Eatbrain. Z Maďarska do Ostravy dorazí jeho hlavní představitelé Jade a MNDCSP.  Program v prvním areálu pak doplní celá řada nejlepších jmen české drum and bassové scény v čele s Forbidden Society, Madface či Qo.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Druhý areál bude patřit fanouškům rovných beatů a stylům house a techno. „Páteční noc rozproudí Španěl David Penn, jehož produkce se umisťuje na nejvyšších pozicích prestižních hudebních žebříčků,“ uvedl Ožana.

V sobotu ve druhém areálu vystoupí například špičková německá dýdžejka Klaudia Gawlas, v neděli se pak můžou lidé těšit třeba na španělskou DJ Fatimu Hajji, majitelku labelu Silver M, která se pravidelně objevuje na největších festivalech na světě. I v tomto areálu program doplní nejlepší dýdžejové a producenti z České a Slovenské republiky, mezi kterými nebudou chybět DJ EKG, Lucca, Chris Sadler nebo Dominik Gehringer.

V předprodeji jsou dostupné jednodenní vstupenky, přičemž po případném vyprodání a možnosti rozšíření kapacity podle aktuálního nařízení vlády pořadatelé do prodeje dají další vstupenky. Lístky zakoupené na festival v plánovaném rozsahu zůstávají v platnosti pro další ročník.

Reklama

Výběr článků

Načítám