Hlavní obsah

Aktivisté narušili koncert skupiny Lauwarm. Švýcaři nesmí hrát reggae, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reggae skupina Lauwarm si ve švýcarském Bernu moc nezahrála. Levicoví aktivisté přerušili koncert, protože Švýcaři podle nich nemohou hrát reggae a nosit dredy.

Foto: Lauwarm

Členové skupiny Lauwarm hodlají dál hrát reggae a nosit dredy.

Článek

Lauwarm měli hrát minulý týden v levicově orientovaném podniku Brasserie Lorraine. Několika aktivistům se nelíbilo, že bílí hudebníci ze Švýcarska mají dredy, a neváhali to nahlásit vedení podniku. A dalším vadilo už jen to, že si dovolují hrát reggae. To se podle jejich radikální ideologie nesmí.

Skupina s tím rozhodně nesouhlasí. Kapelník Dominik Plumettaz uvedl, že na místě panovala výborná atmosféra. Odmítá, že jde o nějakou provokaci nebo „kulturní přivlastnění“.

Držitel Nobelovy ceny Ishiguro: Autoři se cenzurují, bojí se lynče korektnosti

Kultura

„Inspirujeme se u jiných kultur a hudebních směrů, rozvíjíme je dál, a tak děláme naši muziku,“ řekl Plumettaz. „Stojíme si za svou muzikou a budeme ji dělat dál.“

Pořadatelé akce se dokonce omluvili. „Chtěli bychom se omluvit všem, v nichž koncert vyvolal špatné pocity,“ sdělili. Později si to ale rozmysleli a dodali, že už netvrdí, že přerušení koncertu bylo správné.

Aktivisté zpěvačce zakázali vystoupit, měla nekorektní dredy

Kultura

Nejde o první podobný incident s fanatickými aktivisty. Německá zpěvačka Ronja Maltzahnová měla vystoupit koncem března na akci organizace Fridays for Future (FFF) v Hannoveru, odkud ji vyštvali kvůli účesu.

Aktivisté uvedli, že nesmí vystoupit, protože jako Němka nemůže nosit

dredy. Hudebnice si dredy nehodlá stříhat a bude koncertovat jinde. Díky kauze získala řadu nových fanoušků.

Reklama

Výběr článků

Načítám