Hlavní obsah

Rottrová dostala diamantovou desku a naposledy zazpívala rodné Ostravě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S velkým dojetím a několikerým potleskem vestoje se v pondělí večer loučili fanoušci ve vyprodané ostravské ČEZ Aréně se sedmdesátiletou zpěvačkou Marií Rottrovou. Na koncert v rámci jejího Vše nejlepší tour dorazili mimo jiné Jarek Nohavica, Pavel Bobek a skupina Buty. Zlatým hřebem výjimečného vystoupení bylo předání diamantové desky za prodej 2 100 000 hudebních nosičů v letech 1968 až 2011.

Foto: Aleš Honus , Právo

Marie Rottrová objíždí republiku v rámci Vše nejlepší tour, ostravský koncert s exkluzívními hosty byl beznadějně vyprodán.

Článek

To, že Marie Rottrová u příležitosti svých sedmdesátých narozenin ukončí svou aktivní kariéru, oznámila zpěvačka už před několika měsíci. Na rozloučenou se rozhodla uspořádat velké turné po sportovních halách v Česku i na Slovensku, kde ji doprovází řada hostů. Ostravský koncert se ale zpěvačka, která právě z Ostravy pochází, rozhodla pojmout opravdu výjimečně a pozvala i hosty, kteří na jiné koncerty nedorazí.

Foto: Aleš Honus , Právo

Mezi gratulanty nemohl chybět písničkář, textař a zpěvák Jaroslav Wykrent, který si s Rottrovou zazpíval píseń Agnes.

Foto: Aleš Honus , Právo

S Pavlem Bobkem si Marie Rottrová zazpívala píseň S tím bláznem si nic nezačínej.

Vystoupení zahájil ostravský písničkář Jarek Nohavica. Na melodii letitého hitu Lásko, voníš deštěm zapěl vlastní sestřih textů největších hitů Marie Rottrové. Dorazil i Pavel Bobek, se kterým si první dáma ostravské popmusic zazpívala píseň S tím bláznem si nic nezačínej, zahrála i skupina Buty, zazpívali Petr Spálený, Patricie Janečková a také Jaroslav Wykrent, který v minulosti pro Marii Rottrovou složil celou řadu textů.

V průběhu koncertu obdržela Marie Rottrová z rukou ředitelky Supraphonu nejenom zlatou desku za úspěšný prodej trojdiskového výběru Zlatá kolekce, ale také jubilejní diamantovou desku za prodej 2,1 miliónu hudebních nosičů.

Foto: Aleš Honus , Právo

Z rukou ředitelky Supraphonu převzala zpěvačka diamantovou desku za prodej více než dvou miliónů SP, LP, CD, VHS a DVD.

Foto: Aleš Honus , Právo

S Marií Rottrovou se přišel rozloučit také Radek Pastrňák a další členové skupiny Buty.

Diamantová deska je českým hudebníkům udělována pouze výjimečně při zvláštních příležitostech, zatím se takovou trofejí mohou pochlubit jen někteří umělci, například Karel Gott, Jiří Suchý, skupina Olympic, Karel Svoboda, ale také šansoniérka Hana Hegerová, která diamantovou desku u příležitosti svých 80. narozenin obdržela letos v říjnu.

Pondělní koncert Marie Rottrové v Ostravě zaznamenala Česká televize, která z něj odvysílá zkrácený záznam 28. prosince.

Foto: Aleš Honus , Právo

Jednu píseň si Marie Rottrová střihla s třineckou kapelou Charlie Straight.

Foto: Aleš Honus , Právo

Mezi grantulanty, kteří paní Marii zazpívali k sedmdesátinám, byl písničkář Jarek Nohavica.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám