Hlavní obsah

Nová DVD - Doba ledová: Mamutí vánoce, Jana Eyrová, Šéfové na zabití, Maska a Noc patří nám

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdy jindy se vydat do mrazivé Doby ledové než před Vánocemi! V novém animovaném dobrodružství oslavíte Mamutí Vánoce. Příběh Jany Eyrové už rozplakal mnoho čtenářů, tentokrát se jím mohou nechat dojmout diváci stejnojmenného filmu Cary Joji Fukunagy. Hvězdné obsazení (Kevin Spacey, Jennifer Anistonová, Colin Farrell, Jamie Foxx, Donald Sutherland) má kriminální komedie Šéfové na zabití.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 49. týden

Článek

Doba ledová Mamutí vánoce

Oblíbení prehistoričtí hrdinové se vracejí v novém vánočním dobrodružství pro celou rodinu!

Když Sid nechtěně zničí Mannyho památeční vánoční ozdobu a ocitá se na Santově „seznamu zlobilů”, vydává se na zábavné putování na severní pól, aby dal vše do pořádku. Místo toho ale způsobí ještě větší pohromu. Teď je na Mannym a partě jeho přátel, aby zachránili Vánoce pro celý svět!

Doba ledová Mamutí vánoce, USA 2011 komedie/animovaný 24 min., režie: Karen Disher

Jana Eyrová

Hlavní role v romantickém filmu režiséra Cary Joji Fukunagy, který vznikl na motivy románu Charlotte Brontëové, hrají Mia Wasikowska a Michael Fassbender. Děj se odehrává v 19. Století, Jana Eyrová pracuje na rozsáhlém a odlehlém panství Thornfield Hall jako vychovatelka Adély, svěřenkyně majitele Edwarda Rochestera. Mezi Janou a Rochesterem časem vzniká silné citové pouto, které je ale přetrženo poté, co Jana odhalí Rochesterovo tajemství.

Utíká, a protože nemá kam jít, přijme pomocnou ruku duchovního otce Johna Riverse a jeho rodiny. Postupně se vzpamatovává z turbulentních událostí poslední doby a uvažuje, jestli má tuto kapitolu svého života považovat za uzavřenou…

Jana Eyrová, USA 2011, 121 min., režie:  Cary Fukunaga, hrají: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell, Holliday Grainger                          

Šéfové na zabití

Hvězdně obsazená kriminální komedie vychází z toho, že jediné, co by člověku ulehčilo každodenní dřinu, by byla likvidace příšerných šéfů. Nick, Kurt a Dale dobře vědí, že výpověď nepřichází v úvahu, takže povzbuzení pěknou řádkou panáků a několika pochybnými radami od bývalého trestance, vymyslí složitý a zdánlivě neprůstřelný plán, jak se svých zaměstnavatelů zbavit – navždy. Má to jen jeden háček – i ty nejlepší plány jsou jen tak neprůstřelné jako mozky, které je vymyslely.

Šéfové na zabití, USA 2011, 94 min., režie: Seth Gordon, hrají: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Kevin Spacey, Jennifer Anistonová, Colin Farrell, Jamie Foxx, Donald Sutherland a další.

Maska

Jim Carrey v obleku a nabit nakažlivou energií, ztvárnil roli Stanleyho Ipkisse, uťáplého úředníka, ze kterého se, v okamžiku, kdy si nasadí masku, stane hrdina.

Záhadná maska, kterou Stanley našel, mu umožní dělat to, co za normálních okolností není možné. Jako třeba ucházet se o přízeň Tiny nebo zatočit s padouchy. Pod veškerou touto bláznivou zábavou se skrývá podstata filmu: Potřebuje Stanley skutečně masku, aby se stal „opravdovým bourákem“, člověkem, jakým toužil vždy být?

Maska, USA 1994, 97 min., režie: Chuck Russell, hrají: Jim Carrey, Peter Riegert, Peter Greene, Amy Yasbecková, Tim Bagley, Reg E. Cathey, Cameron Diazová a další

Noc patří nám

Majitel známého nočního klubu s pochybnou pověstí Bobby Green (Joaquin Phoenix) se obrací zády ke své rodině a jejím tradicím a užívá si na sklonku osmdesátých let se svou krásnou přítelkyní Amadou (Eva Mendes) bezstarostného a nevázaného života. Pro něj i jeho přátele je život jedním dlouhým večírkem. Když ale mocný drogový dealer, operující z jeho klubu, začne ohrožovat vyhlášené policisty Josepha (Mark Wahlberg) a Burta Grusinského (Robert Duvall), Bobbyho bratra a otce, kteří se ho snaží dopadnout, je přinucen řešit, zda je i nadále schopen jen netečně přihlížet...

Noc patří nám, USA 2007, akční, 107 min., režie: James Gray, hrají: Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Eva Mendesová, Robert Duvall, Antoni Corone a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám