Hlavní obsah

Zemřel muž, jenž měl údajně dědit miliardy a kvůli němuž zatkli Ransdorfa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní vyšetřování údajného dědice miliardového konta ve Švýcarsku Vladimíra Huňka, známého z kauzy někdejšího europoslance KSČM Miloslava Ransdorfa, končí. Muž nedávno zemřel, berounská policie nyní zjišťuje okolnosti jeho smrti. Uvedl to ve čtvrtek Český rozhlas Radiožurnál.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloslav Ransdorf

Článek

Huněk byl nalezen mrtev údajně v červnu v domě na Berounsku, kde v posledních letech žil. Loni ho policie obvinila z pokusu o podvod.

„Mohu potvrdit, že se berounští kriminalisté zabývají případem úmrtí 50letého muže na našem okrese. Okolnosti ještě prověřují, cizí zavinění ale bylo předběžně vyloučeno,” uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Kvůli úmrtí policisté podali návrh na zastavení trestního stíhání.

Huňkovi hrozil trest od dvou do osmi let vězení, a to kvůli tomu, že mohl způsobit velkou škodu. Případ souvisí s údajným dědictvím, o kterém Huněk tvrdil, že ho má ve Švýcarsku a že se k němu nemůže dostat. Kvůli tomu podle policie přesvědčoval různé lidi, aby mu pomohli, mezi nimi byl i Ransdorf.

Zároveň ho od roku 2017 podle Radiožurnálu prověřovala i Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) kvůli podezření na falšování listin a bankovních dokumentů a podvod ve Švýcarsku.

V bance se sešli čestný rytíř a čestný komunista, prohlásil organizátor akce GuzmickýVideo: Česká televize ČT24

Ransdorf byl ve Švýcarsku zatčen společně se třemi Slováky v prosinci 2015, když se snažil v curyšské bance dostat ke kontu s údajnými miliardami korun. Ransdorf strávil tři dny ve švýcarské vazbě.

V lednu 2016 vystoupil na tiskové konferenci s Petrem Guzmickým, se kterým ho zatkli ve Švýcarsku. „Já jsem organizátor,” prohlásil tehdy opakovaně Guzmický, který se označil za rytíře, neb je prý členem rytířského řádu. Guzmický, který je bývalým starostou malé slovenské obce Ivanka u Nitry, návštěvu banky popsal slovy, že se sešli „čestný rytíř a čestný komunista”, kteří spolu odjeli do Curychu.

Jen několik dní poté Ransdorf zemřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Pohřeb nemajetného Ransdorfa zaplatí KSČM

Pohřeb komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa zaplatí KSČM. Poslední rozloučení se podle informací Práva uskuteční v pátek 29. ledna od 12 hodin ve...

Výběr článků

Načítám