Hlavní obsah

Pohřeb nemajetného Ransdorfa zaplatí KSČM

• Aktualizováno

Pohřeb komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa zaplatí KSČM. Poslední rozloučení se podle informací Práva uskuteční v pátek 29. ledna od 12 hodin ve velké obřadní síni strašnického krematoria.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Miloslav Ransdorf

Článek

Vedení KSČM se ze své iniciativy rozhodlo, že pohřeb nemajetného europoslance zaplatí strana.

Ransdorf, jehož příjem europoslance byl každý měsíc v řádu statisíců korun, se potýkal s nemalými dluhy z kampaní, kvůli nimž mu v minulosti hrozila i exekuce. Zemřel náhle ve věku 62 let minulý týden v pátek. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pohřeb organizuje Ransdorfova asistentka Helena Suchá. Rodina o pohřeb ve stranické režii nežádala.

Ransdorf se ve vrcholné politice pohyboval od počátku 90. let. Zasedal nejprve v tuzemském parlamentu, od roku 2004 byl europoslancem. Do povědomí širší veřejnosti se politik, jehož rozhled a znalosti uznávali i političtí oponenti, zapsal i několika kauzami. Vedle již zmiňovaných dluhů šlo o sérii dopravních nehod a nedávno též případ zadržení ve švýcarské bance.

Související témata:

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Ransdorf z KSČM při čekání na výsledky sněmovních voleb

Ransdorf se tam podle svých slov pokoušel za doprovodu tří Slováků zprostředkovat komunikaci mezi peněžním ústavem a Vladimírem Huňkem. Ten byl už dříve odsouzen za podvody, skupině poskytl dokumenty, podle nichž zdědil milióny eur, které ale banka blokuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám