Hlavní obsah

Za kuplířství v pražském klubu potvrdil soud Švýcarovi podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podmínka 30 měsíců za kuplířství pro Massima Augusta Scolariho platí, rozhodl v úterý pražský vrchní soud, když švýcarskému majiteli bývalého pražského klubu Escape zamítl odvolání proti loňskému verdiktu Městského soudu v Praze. Zbylí odsouzení v této kauze se práva na odvolání už dříve vzdali.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Massimo Augusto Scolari u soudu

Článek

„Jednání obžalovaného i dříve odsouzených a dělba jednotlivých činností dosáhly nepochybně té úrovně, aby bylo možno hovořit o organizované skupině. To zvyšuje společenskou škodlivost jednání,“ uvedla předsedkyně odvolacího senátu Vanda Činková.

Žalobkyně poslala k soudu šest lidí, kteří měli najímat muže k prostituci v Praze

Krimi

Čtveřice mužů – kromě Scolariho to byli bulharský Čech Luboslav Arsov, Slovák Branislav Tomaníček a Čech Lukáš Rejmon – provozovala od dubna 2015 do listopadu 2017 v ulici V Jámě v centru Prahy v bývalém klubu Escape prostituci. Podle pravomocného verdiktu zjednávali muže mladistvého zjevu nejen na pozice tanečníků, ale i k poskytování sexuálních služeb za úplatu.

Kvůli tomu také upravili a vybavili prostory klubu a přijímali objednávky hostů klubu na sexuální služby za úplatu. Tyto služby zjednaní muži následně poskytovali ať už přímo v klubu, v tzv. privátkách, tak i mimo prostory Escapu.

Od prostitutů pak odsouzení vybírali část vydělaných peněz. Nadto ještě Rejmon stanovoval a také vybíral od mladíků pokuty za to, že nepřišli do práce, opili se tam, případně neuposlechli pokyny a podobně. Vybrané peníze z pokut si Rejmon nechával.

Soud otevřel případ údajné prostituce v pražském gay klubu

Krimi

Všichni čtyři před dvěma lety u pražského městského soudu vinu odmítli, proti odsuzujícímu verdiktu se odvolal ale jen Scolari. Zbylí odsouzení dostali rovněž podmínky mezi dvěma a třemi lety. Scolari v úterý před soudem opakoval, že se necítí vinen. „Nikdy jsem se nezajímal o nábor tanečníků, nikdy jsem z těch chlapců nic nevydělal. Nikdy jsem nekořistil z prostituce a ani jsem to nikdy nechtěl,“ řekl Švýcar.

Scolari byl spolu se svým přítelem zproštěn obžaloby ze svádění k pohlavnímu styku a z ohrožování výchovy dítěte, protože se neprokázalo, že by různě po Praze, ale i Ostravě podávali mladistvým alkoholické nápoje, i když věděli, že jim ještě nebylo 18 let. Neprokázalo se ani, že by s nimi měli následně sex.

Městský soud Luboslava Arsova a jeho bratra Ivana odsoudil také za organizování prostituce českých mladíků ve Švýcarsku, kde na základě inzerátů na internetových serverech poskytovali sexuální služby klientům za 200 až 300 švýcarských franků (zhruba 4600 až 7000 korun) na hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám