Hlavní obsah

Soud otevřel případ údajné prostituce v pražském gay klubu

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Případem údajného kuplířství a obchodu s lidmi v pražském gay klubu se začal v pondělí zabývat Městský soud v Praze. Šestice mužů ve věku od 27 do 54 let zjednávala do klubu podle obžaloby mladé, v některých případech i mladistvé chlapce, aby na jejich prostituci vydělala. Mužům hrozí až dvanáct let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Šestice mužů obžalovaná z kuplířství a obchodu s lidmiVideo: Novinky

 
Článek

Švýcar Massimo Augusto Scolari (54), bulharští Češi Luboslav (34) a Ivan Arsovovi (32), Slováci Branislav Tomaníček (35) a Jakub Rajnec (27) a Čech Lukáš Rejmon (34) podle státní zástupkyně od dubna 2015 do listopadu 2017 v ulici V Jámě v centru Prahy provozovali v klubu Escape prostituci.

Kvůli tomu podle žalobkyně Radky Miclíkové upravili a vybavili prostory klubu, přijímali objednávky hostů klubu na sexuální služby za úplatu. Ty podle obžaloby zjednaní muži následně poskytovali ať už přímo v klubu, v tzv. privátkách, tak i mimo prostory Escapu, za což klienti museli zaplatit „výkupné“ za vykoupení prostitutů z prostor klubu.

Obžalovaní od nich pak podle státní zástupkyně vybírali část vydělaných peněz, případně od prostitutů vybírali pokuty, například za to, že nepřišli do práce, opili se tam, případně neuposlechli pokyny. Stanovování a vybírání pokut měl podle spisu Rejmon, který si vybrané obnosy měl nechávat pro sebe.

Švýcar obžalobu odmítl

Scolari jako vlastník klubu podle spisu úkoloval Luboslava Arsova jakožto prostředníka a Tomaníčka s Rejmonem jakožto provozní klubu. Především údajně rozhodoval o finanční stránce fungování klubu, včetně rozdělování peněz plynoucích z prostituce.

Scolari uvedl, že do klubu Escape začal chodit asi před čtrnácti lety, zalíbilo se mu tam, a nakonec ho proto i koupil. Odmítl nicméně, že by tam provozoval prostituci.

„S tímto se naprosto neztotožňuji a jakékoliv takové obvinění odmítám. Nesouhlasím s tím, že bych to já osobně dělal nebo někomu říkal, aby to dělal,“ prohlásil Švýcar, který se podle svých slov živí jako manažer „slavných zpěváků“. Odmítl, že by se v klubu, v privátkách provozoval sex za úplatu. Zároveň upozornil, že trval na důsledné kontrole věku hostů i tanečníků klubu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Massim August Scolari u soudu

Stejně tak odmítl obžalobu i manažer klubu Luboslav Arsov. „S obžalobou nesouhlasím a nejsem si vědom, že bych spáchal jakýkoliv trestný čin,“ uvedl.

„Klub Escape v žádném případě nikdy nebyl bordel. Lidé tam chodili kvůli zábavě a zábavnému programu. Nebyla to prostituce, nikdy nebyla obsahem programu,“ dodal s tím, že Escape byl spíše kabaret.

Osoby mladší osmnácti let měly podle něj přísný zákaz vstupu. Arsov se během výpovědi několikrát vymezil proti prostituci v klubu. „Ten prostituci nezprostředkovával a v klubu byl sex zakázaný,“ řekl Arsev.

Stejně tak vinu odmítl Rejmon. „Nesouhlasím s tím, co mi je v obžalobě vyčítáno, z čeho jsem obviněn. Cítím se nevinný,“ prohlásil Rejmon a poukazoval na policií údajně překroucené výpovědi či nedůvěryhodné svědky.

Rejmon také soudu oznámil, že byl v minulosti kontaktovaný svědkem, který po něm údajně požadoval finanční hotovost, jinak by on i jeho kamarádi vypovídali proti Rejmonovi. I Rejmon odmítal, že by byl mezi tanečníky či návštěvníky klubu někdo mladistvý. Při přijímacích pohovorech prý vždy vyžadoval občanské průkazy. Prostituci v klubu také rezolutně odmítl.

Cesta do Itálie

Spolu se svým přítelem Rajnecem podle obžaloby Scolari také různě po Praze, ale i Ostravě podávali mladistvým alkoholické nápoje, i když věděli, že jim ještě osmnáct let nebylo. Poté s nimi měli homosexuální styk, za který jim následně měli platit až 5000 korun za večer. I v tomto bodě obžaloby Scolari odmítl, že by měl sex s nezletilými.

Obžaloba Scolariho a Luboslava Arsova viní z toho, že v roce 2014 odjeli s jedním z mladistvých poškozených asi na týden do Itálie, kde s ním měli sex, za což hoch dostal od Scolariho 400 eur (zhruba 10 200 Kč).

A do třetice obžaloba viní bratry Arsovovy, že nabízeli práci „společníků“ mladíkům mezi 18 a 25 lety, které následně ubytovali v apartmánech ve Švýcarsku. Tam na základě inzerátů na internetových serverech poskytovali sexuální služby klientům za 200 až 300 švýcarských franků (zhruba 4600 až 7000 Kč) na hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám