Hlavní obsah

Z kamionu na Tachovsku bylo slyšet bouchání, řidič našel uvnitř migranty

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Čtyři cizince bez dokladů našel řidič za asistence policie v kamionu na Tachovsku. Migranti byli podle policistů z Asie, sami uvedli, že měli namířeno do Německa. Šofér podle svých slov neměl tušení, že někoho vezl.

Foto: Policie ČR

Řidič na Tachovsku našel v kamionu cizince

Článek

Událost se stala před týdnem, policie o ní informovala v pátek. Policii se ozval 39letý řidič, který při zastávce v tachovském Vítkově slyšel z nákladového prostoru zvuky a bouchání.

„Za asistence dvou policejních hlídek a hlídky strážníků městské policie byl nákladový prostor kamionu otevřen a policisté zjistili, že se v něm nacházejí čtyři muži, přičemž řidič kamionu netušil, jakým způsobem a kdy se do vozidla dostali,“ sdělila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Slovenská policie pochytala v různých částech země desítky migrantů

Evropa

Ani jeden z pasažérů nerozuměl česky a neovládal světový jazyk. Na místo dorazil tlumočník, podle kterého se jednalo o muže z jižní Asie, tři z nich mladiství a jeden dospělý.

Foto: Policie ČR

Migranti jeli v kamionu z Rumunska.

„Totožnost však nebylo možné ověřit, neboť u sebe neměli žádné doklady, které by jejich tvrzení potvrdily. Cizinci uvedli, že se do kamionu dostali v Rumunsku za pomoci nějakého muže a že chtěli docestovat do Německa,“ upřesnila mluvčí.

Případem se zabývá cizinecká policie, tři mladistvé si převzala sociálka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám