Hlavní obsah

Slovenská policie pochytala v různých částech země desítky migrantů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Snahu migrantů proniknout na území Evropské unie neutlumila ani pandemie koronaviru. Slovenská policie ve středu informovala, že v uplynulých dnech zadržela celkem 30 ilegálních migrantů v různých částech země. Ve středu večer pak bylo v okolí západoslovenského města Malacky zadrženo 30 migrantů ze Sýrie.

Foto: Policie SR

Migranti zadržení slovenskou policií.

Článek

Například v bratislavské městské části Rusovce zastavila hlídka policie před několika dny vůz s německým evidenčním číslem, v němž byli kromě řidiče také čtyři Afghánci ve věku 17 až 30 let. „Cizinci neměli doklady a plánovali se dostat do Německa,“ uvedla slovenská policie.

Afghánci se dostali na Slovensko přes Srbsko a Maďarsko. „Řidič měl přislíbenou odměnu 6000 eur (téměř 160 tisíc korun),“ konstatovala slovenská policie. Případ převzala národní jednotka boje proti nelegální migraci úřadu hraniční a cizinecké policie. Pokud se potvrdí spáchání trestného činu převaděčství, pachateli hrozí sedm až deset let vězení.

Foto: Policie SR

Migranti zadržení slovenskou policií.

Zadrženi i občané Běloruska a Gruzie

Na hranicích s Ukrajinou zadrželi slovenští policisté také občany Běloruska a Gruzie. „Hranice překročili ilegálně. Byli administrativně vyhoštěni se zákazem vstupu do členských zemí Evropské unie na tři roky a byli odevzdáni do rukou ukrajinských policistů,“ zdůraznili slovenští policisté.

Mezi obcemi Baškovce a Horňa v okrese Sobrance na východě Slovenska bylo zadrženo pět lidí z Afghánistánu a čtyři osoby z Bangladéše bez cestovních dokladů. „Policisté zjistili, že jeden z Bangladéšanů byl před rokem vyhoštěn ze Slovenska na tři roky. Byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Ostatní byli administrativně vyhoštěni s uložením zákazu vstupu na území Slovenska a všech členských států Unie na tři roky,“ vysvětlila policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám