Hlavní obsah

Vražda ze žárlivosti na Kroměřížsku, soud poslal obviněného do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Okresní soud v Kroměříži ve čtvrtek poslal do vazby 30letého cizince obviněného z vraždy svého známého v Holešově na Kroměřížsku. Muž podle policie v pondělí před polednem bodl nožem v areálu jedné z holešovských firem stejně starého muže, taktéž cizince. Napadený muž útok nožem nepřežil.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela muže podezřelého z vraždy na Kroměřížsku

Článek

„Můžu potvrdit, že pan obviněný byl vzat do vazby," řekl ve čtvrtek dopoledne kroměřížský soudce Zbyněk Baran. Soud podle něj shledal důvody vazby útěkové a předstižné.

Znamená to, že podle soudu existuje nebezpečí, že obviněný uprchne nebo se bude skrývat, aby se vyhnul trestnímu stíhání. Zároveň má soud obavu, že muž bude opakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán.

Podezřelému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení 12 až 20 let vězení. Národnost cizinců policie nezveřejnila.

Cizinec podle policie přišel na nevěru své přítelkyně, a proto se rozhodl, že svého stejně starého soka, rovněž cizího státního příslušníka, zabije.

Za vraždou v Holešově byla nevěra, policie obvinila cizince

Krimi

„Zhrzený muž nejprve zakoupil kuchyňský nůž a poté odjel do Holešova do svého zaměstnání, kde oba cizinci pracovali. Na dvoře firmy pak stejně starého známého vyhledal a po slovní i fyzické potyčce ho bodl do břicha," uvedla ve středu policejní mluvčí Simona Kyšnerová s tím, že roli při incidentu podle ní sehrál také alkohol.

Napadený muž i přes veškerou snahu záchranářů na místě svým zraněním podlehl. Pachatele policie zadržela pár hodin po činu v centru Fryštáku na Zlínsku, který je od Holešova po silnici vzdálený zhruba deset kilometrů. Dopadení muže předcházela rozsáhlá policejní pátrací akce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám