Hlavní obsah

Muž pobodal při hádce v ašském paneláku soka, toho pak našli doma mrtvého

– Aš

Na deset až osmnáct let může soud v případě prokázání viny poslat do vězení 60letého muže z Aše na Chebsku, který na konci května v paneláku po hádce pobodal o rok mladšího muže. Ten byl o tři dny později nalezen ve svém bytě mrtvý. Policisté útočníka obvinili z vraždy.

Policie vyšetřuje vraždu v AšiVideo: Policie ČR

 
Článek

„Obviněný muž měl mít v úterý 24. května letošního roku v odpoledních hodinách na chodbě panelového domu v Aši spor s 59letým mužem,“ uvedl ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

„Při vyhrocené hádce měl mladší z dvojice mužů udeřit 60letého muže do horní části těla. Ten na to měl zareagovat tak, že ze své kapsy vytáhl nůž a následně s ním muže napadl,“ pokračoval mluvčí.

„Tímto útokem mu měl způsobit bodnořezná poranění v horní části těla. Poté měl zraněný muž odejít do své bytové jednotky, která se nacházela ve zmiňovaném panelovém domě. Obviněný muž měl z tohoto panelového domu, ve kterém nebydlel, odejít,“ dodal Kopřiva.

Mladík z Děčína se podle policie pokusil zavraždit svou matku

Krimi

O tři dny později byl zraněný nalezen v bytě bez známek života. „Soudní pitva následně potvrdila, že bezprostřední příčinou úmrtí muže byla právě poranění,” upřesnil mluvčí.

„Po provedených šetřeních a domovních prohlídkách byl v úterý zadržen podezřelý muž,“ konstatoval Kopřiva s tím, že policie chtěla vzít obviněného do vazby, ale nakonec vyšetřování probíhá na svobodě.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje vraždu v Aši

„V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám